gastro postao
Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 250 g svježi kozji sir
- 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 dl ulje maslinovo
- 2 žlica limunov sok
- 1 vezica bosiljak, vezica
Priprema
- Paprike operite i izvadite im sjemenke i žilice. U zdjeli pomješajte svježi kozji sir s pola kiselog vrhnja ili manje (smjesa ne smije biti tekuća, ali mora biti glatka), začinite s malo soli i papra. Smjesu dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu i napunite paprike.
- U 3 dl maslinova ulja nakidajte listove svježeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, lagano posolite i popaprite.
- U plitku posudu posložite paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 3 h kako bi se sastojci proželi. Poslužite uz svježi kukuruzni kruh.
Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo