Recepti 13. listopada 2014.

Paprike punjene kozjim sirom

Paprike punjene kozjim sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 250 g svježi kozji sir
  • 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 dl ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 vezica bosiljak, vezica

Priprema

  1. Paprike operite i izvadite im sjemenke i žilice. U zdjeli pomješajte svježi kozji sir s pola kiselog vrhnja ili manje (smjesa ne smije biti tekuća, ali mora biti glatka), začinite s malo soli i papra. Smjesu dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu i napunite paprike.
  2. U 3 dl maslinova ulja nakidajte listove svježeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, lagano posolite i popaprite.
  3. U plitku posudu posložite paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 3 h kako bi se sastojci proželi. Poslužite uz svježi kukuruzni kruh.

Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.