gastro postao
Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 250 g svježi kozji sir
- 1 kom vrhnje kiselo (10% masti )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 dl ulje maslinovo
- 2 žlica limunov sok
- 1 vezica bosiljak, vezica
Priprema
- Paprike operite i izvadite im sjemenke i žilice. U zdjeli pomješajte svježi kozji sir s pola kiselog vrhnja ili manje (smjesa ne smije biti tekuća, ali mora biti glatka), začinite s malo soli i papra. Smjesu dobro promiješajte da dobijete glatku smjesu i napunite paprike.
- U 3 dl maslinova ulja nakidajte listove svježeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, lagano posolite i popaprite.
- U plitku posudu posložite paprike, prelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u hladnjaku najmanje 3 h kako bi se sastojci proželi. Poslužite uz svježi kukuruzni kruh.
Svježi kozji sir i paprike izvrsna su kombinacija za hladno predjelo
crvena paprika
brzo
predjelo
paprika
jednostavno
hladno predjelo
svježi sir
kozji sir
ručak
jelo od sira
doručak
glavno jelo
vegetarijanska prehrana
salata
prilog
hladna priprema
niskokaloricna prehrana
večera