Gastro trendovi koji su obilježili prvu polovicu 2017.

Thinkstock
Budući da već ulazimo u drugu polovicu 2017. godine, vrijeme je za kratki pregled gastro trendova...
Vidi originalni članak

Društvene nas mreže zasipaju kulinarskim inovacijama i teško ih je sve isprobati. Podsjećamo vas na pet trendova  koji su potrajali duže od nekoliko dana. 

5. Teško da ste uspjeli propustiti pripremu hrane u kuhinjama veličine šake. Iako na YouTubeu već nekoliko godina postoje kanali specijalizirani za pripremu sićušne hrane, Twitter profil „Tiny Foods“ objedinio je ponajbolje i popularizirao ih. Otkrijte više u tekstu!

WOW! Kulinarska umjetnost u minijaturnim kuhinjama


4. Rose je svakako najpopularnija vrsta vina ove godine. Počeo se prodavati i u limenkama, a Amerikanci su otišli toliko daleko da su organizirali čak i „Pinknic“ festival. Ako vas zanima kako je izgledao festival, kliknite na poveznicu...

Vinski boom Rose manija: Gastro trend koji nam se zapravo sviđa


3. Nasuprot svom šarenilu koje je obilježilo prvu polovicu godine godinu, uspješno se progurao i jedan tamni trend. Prvo pročitajte o sladoledu s crnim ugljenom koji je osvojio Instagram, a zatim isprobajte i jednostavni recept. 

Wow! Amerikanci izgubili glavu za gotičarskim sladoledom

NOVI TREND Sljedeći gastro projekt: Crni sladoled


2. Vjerujemo da ste više puta gledali primamljive snimke „rolanja“ sladoleda.  Nema slatkiša koji se ne može pronaći u ovim bombastičnim miksevima. Možda vas naš tekst u nastavku potakne da i sami isprobate ovu tajlandsku metodu serviranja omiljenog ljetnog deserta.  

Na tajlandski način Zarolani sladoled - novi ledeni street food hit


1. Jednorozi su doslovno poharali svijet u travnju. Iako je pomama krenula s tortama i macaronsima, vrhunac je ipak bio Frappuccino.  U slučaju da ste nekako uspjeli zaobići baš sve slastice s jednorozima, pročitajte članak!

sve je šareno! Jednorogomanija poharala svijet!

 

Veselimo se trendovima koji nam slijede u nastavku godine!

Posjeti Gastro.hr