Špajza 16. lipnja 2017.

Rose manija: Gastro trend koji nam se zapravo sviđa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Među najnovijim gastro trendovima sakrio se i jedan koji nas je zbilja oduševio. Riječ je rose trendu koji u prvi plan stavlja omiljeno ružičasto vino. Sve je otišlo toliko daleko da je organiziran čak i prvi festival rosea.

Nakon frappuccina u bojama jednoroga, kave u avokadu i brojnih drugih trendova koji su preuzeli društvene mreže u posljednjih nekoliko mjeseci, došlo je vrijeme za trend koji nam se uistinu sviđa - rose trend. 

 

Možda vas zanima... Francuska je dobila - vinski zabavni park! Špajza

 

 

 

Rose je vrsta vina koja se dobiva istiskanjem crnog grožđa, a ono što je čini posebnom jest postupak pripreme kod kojeg se opna voća ostavlja u dobivenom piću kako bi vino poprimilo lijepu, ružičastu boju. Upravo je boja jedan od glavnih faktora zašto je Instagram populacija doslovno poludjela za ovom vrstom vina.

 

Možda vas zanima... Sjajno! Poslužite vino u čašicama od - sira! Špajza

 

Trend je otišao toliko daleko da je organiziran Pinknic festival na temu rosea. Festival se održava u New Yorku, a u dva dana trajanja posjetiteljima su na pameti samo dobra glazba i odlični okusi upakirani u ružičasti napitak.

 

 

Svaka kupljena karta za festival dolazi s bocom rosea i ružičastom dekom koju posjetitelji mogu koristiti na samom festivalu. Naravno, zaželite li takvog užitka, cijena neće biti mala. Naime, cijena karata za Pinknick kreće se od 75 do čak 5 000 dolara. 

 

Možda vas zanima... Vino i čokolada u romantičnim pralinama Recepti

 

 

 

Picknick dag 2 i vårt kära land 💗🍉🍩 #aspuddenparken #pinknick #inteheltfel

A post shared by Jessica Lauren (@jessicalaureen) on

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.