Špajza 29. travnja 2017.

Francuska je dobila - vinski zabavni park!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na zabavne parkove prepune ogromnih vrtuljaka, Francuska je dobila prvi vinski zabavni park u koji ćete poželjeti otići istog trenutka!

La Cité du Vin, što bi u prijevodu značilo grad vina, otvoren je u francuskom Bordeauxu, jednoj od najpoznatijih vinskih regija u Francuskoj, ali i svijetu.

U ovom zabavnom parku ne postoje vrtuljci ni ringišpili, no takvo što vjerojatno ne bi bila dobra ideja s obzirom na to da ovaj zabavni park za odrasle sadrži čak dvadesetak tematskih odjela i izložbi koje pokrivaju čitavu povijest vina, prenosi Bussines Insider.
 


Osim toga, u parku postoji i dvorana s 250 sjedećih mjesta za održavanje predavanja i kušanja vina. Najsličnija vrtuljku u ovom zabavnom parku pak je vožnja brodićem koja predstavlja simulaciju nekadašnjeg trgovanja vinom. 

U parku se također nalaze i dva restorana koji nude preko 800 boca vina iz cijelog svijeta i sezonske specijalitete. Ulaz u park stajat će vas oko 22 dolara. Za mjesto koje zvuči kao raj na zemlji, složit ćete se, cijena je zbilja razumna. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.