Genijalni trikovi za duži i ljepši život vašeg hladnjaka

Thinkstock
Poslužite se jednostavnim trikovima i pomozite svom hladnjaku da živi još duže
Vidi originalni članak

Hladnjak je naš najdraži i najkorisniji saveznik u kuhinji. Osim što hladi hranu, drži je sigurnom od bakterija i čuva osvježavajuće napitke koji su ponekad toliko potrebni. Da biste svom hladnjaku vratili za sve godine služenja, poslužite se jednostavnim trikovima i pomozite mu da ostane sretan dulje vremena.

Jednom tjedno organizirajte svoj hladnjak. Izbacite sve nepotrebno, pa čak i onu hranu za koju niste sigurni hoćete li je pojesti ili ne. Svi znamo da je na kraju nikada ne pojedemo, a dok stoji samo stvara gužvu na policama. Rasporedite namirnice po posudicama i držite ih organiziranima kako bi uvijek znali gdje se što nalazi.



Hladnjak voli da ga se povremeno očisti. Nije potrebno svakodnevno pranje, ali bilo bi dobro da jednom tjedno pobrišete površine u hladnjaku, a barem jednom u pola godine odmrznite hladnjak i u potpunosti ga očistite. 

Provjeravajte tehničku ispravnost svog hladnjaka redovno. Primijetite li curenje, odmah ga sanirajte. Povremeno usisajte iza hladnjaka i vrata zatvarajte nježno kako bi duže vremena ostala čitava.

Ladice u hladnjaku najčešće nam služe za povrće što je znak da ih je potrebno očistiti više puta nego što je to slučaj s policama. Kada izbacujete povrće iz ladice, obavezno iza njega obrišite ostatke kako se od hladnoće ne bi slijepili za površinu.

U hladnjaku uvijek držite polovicu limuna. On će spriječiti širenje i miješanje različitih mirisa hrane koju držite u hladnjaku. Upravo će limun biti jednostavno, a poprilično efikasno rješenje.

Posjeti Gastro.hr