Špajza 03. veljače 2017.

Genijalni trikovi za duži i ljepši život vašeg hladnjaka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Poslužite se jednostavnim trikovima i pomozite svom hladnjaku da živi još duže

Hladnjak je naš najdraži i najkorisniji saveznik u kuhinji. Osim što hladi hranu, drži je sigurnom od bakterija i čuva osvježavajuće napitke koji su ponekad toliko potrebni. Da biste svom hladnjaku vratili za sve godine služenja, poslužite se jednostavnim trikovima i pomozite mu da ostane sretan dulje vremena.

Jednom tjedno organizirajte svoj hladnjak. Izbacite sve nepotrebno, pa čak i onu hranu za koju niste sigurni hoćete li je pojesti ili ne. Svi znamo da je na kraju nikada ne pojedemo, a dok stoji samo stvara gužvu na policama. Rasporedite namirnice po posudicama i držite ih organiziranima kako bi uvijek znali gdje se što nalazi.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Hladnjak voli da ga se povremeno očisti. Nije potrebno svakodnevno pranje, ali bilo bi dobro da jednom tjedno pobrišete površine u hladnjaku, a barem jednom u pola godine odmrznite hladnjak i u potpunosti ga očistite. 

Provjeravajte tehničku ispravnost svog hladnjaka redovno. Primijetite li curenje, odmah ga sanirajte. Povremeno usisajte iza hladnjaka i vrata zatvarajte nježno kako bi duže vremena ostala čitava.

Ladice u hladnjaku najčešće nam služe za povrće što je znak da ih je potrebno očistiti više puta nego što je to slučaj s policama. Kada izbacujete povrće iz ladice, obavezno iza njega obrišite ostatke kako se od hladnoće ne bi slijepili za površinu.

U hladnjaku uvijek držite polovicu limuna. On će spriječiti širenje i miješanje različitih mirisa hrane koju držite u hladnjaku. Upravo će limun biti jednostavno, a poprilično efikasno rješenje.

Hladnjak | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.