Savjeti stručnjaka Kako čuvati parmezan da ostane svjež i pun okusa Nije svejedno kupuješ li ga naribanog ili u komadu, a još je manje svejedno gdje ga "čuvaš". Evo kako parmezan ostaje n… Špajza
uz pomoć znanosti Jednostavan trik za češnjak pun okusa Ovaj tekst nije o češnjaku kao "posebnom" sastojku nego o tome kako jedan detalj može promijeniti okus cijelog jela. I … Špajza
Imamo odgovor! Treba li rižu uvijek ispirati prije kuhanja? Neki je ispiru svaki put, drugi nikad, no što kaže znanost? Ispiranje može utjecati na okus, teksturu, pa čak i sigurno… Špajza
važna pravila Zauvijek uvedi red u svoj hladnjak! Organizirane police hladnjaka smanjuju otpad i olakšavaju odabir namirnica za kuhanje jela. Špajza
Riječ stručnjaka Je li zdravo jesti tunu iz konzerve svaki dan? Tuna iz konzerve ima svoje prednosti, ali i ograničenja. Nije pitanje treba li je jesti, već koliko često i koju točno … Špajza
Zeleno i fino Tikvice: kako ih izabrati, pripremiti, čuvati… I uživati Ljetni hit s placa koji raste brže nego što ga stigneš pojesti može biti superzvijezda tvoje kuhinje. Evo kako izvući m… Špajza
dobro je znati Evo zašto se avokado ne reže metalnim nožem Stvarno voliš avokado, ali ti tako brzo postane nedefinirana "smeđa kaša" da izgubiš volju kupiti ga. No možda nije do … Špajza
pitamo se... Je li kikiriki zdrav? Evo što stvarno trebaš znati... Ako misliš da je kikiriki samo za grickanje ispred televizora, vrijeme je da ga pogledaš iz druge perspektive... Špajza
konzumiraj ih svaki dan Ovo su namirnice bogate magnezijem Otkrij ključne prehrambene izvore magnezija koji podržavaju zdravlje srca, kostiju i metabolizma i lako se uklapaju u s… Špajza
slasni vodič 1 povrće, 3 okusa: iskoristi baš svaki dio mladoga luka! Mladi luk krije više potencijala nego što misliš. No, svaki dio ima funkciju u kuhanju. Ako se pitaš trebaš li koristit… Špajza
važna namirnica Ako ne jedeš meso, ovaj protein trebaš na tanjuru Vegetarijanac si ili pokušavaš jesti manje mesa... Sigurno te zanima gdje pronaći dovoljno proteina, a odgovor pronađi … 10' 15' 6 Špajza
Istražili smo... Koliko stvarno traje svježe iscijeđeni limunov sok? Svježe iscijeđeni limunov sok jedan je od onih sastojaka koje voliš imati pri ruci. No koliko dugo možeš računati na ta… Špajza
tips & tricks 7 pametnih trikova za rezanje i posluživanje lubenice Otkrij kako izrezati i poslužiti lubenicu bez ljepljivih podova i izgubljenih živaca – i pritom je još više zavoljeti! Špajza
istražili smo... Sve što misliš da znaš o soji, a vjerojatno nije istina! Većina mitova koji prate soju pada pred znanstvenim činjenicama. Sve o tome zašto nema razloga za brigu i kako soju mož… Špajza