Isprobajte: Umotajte doručak u tortilju

Thinkstock
Jaja, tunjevina, losos, šunka ili sir. U tortilju možete umotati baš sve!
Vidi originalni članak

Užurbana jutra nisu nam nikakva nepoznanica. Previše puta odgođena budilica često rezultira brzim doručkom s nogu ili onim iz pekare. Da biste izbjegli takve situacije i u svaki novi dan ušli uživajući u kvalitetnom doručku, probajte zamotati svoj doručak u tortilju.

Kombinacija je nebrojeno mnogo. Od klasičnog punjenja koje uključuje omlet na tisuću i jedan način do nekih sasvim novih, ali nezamislivo ukusnih spojeva.

Jednostavna opcija pripreme tortilje za doručak jest ona u kojoj kombinirate svoje najdraže sastojke, kratko ih popržite na maslinovom ulju, dodate jaje, sve dobro pomiješate i zarolate. Dodaci poput šunke, sira i omiljenog sezonskog povrća idealno će se složiti u finom smotuljku, a vama dati dovoljno energije koja vam je potrebna da izdržite do ručka.



Tortilje također možete premazati omiljenim namazom poput domaćeg hummusa, sirnog namaza ili kakve paštete od tune, dodati povrće kao što je zelena salata, kukuruz i paprika pa zarolati u ukusan i zdrav doručak.
Još zdravija varijanta jest ona u kojoj se spajaju okusi dimljenog lososa, avokada i biranog povrća.

Sjajna opcija mogu biti i quesadille, osobito ako vam je ostalo ručka od prethodnog dana. Tortilju bacite na tavu, nadjenite je komadićima mesa, šunke ili tune, pospite sirom i kiselim krastavcima pa preklopite drugom tortiljom. Preokrenite i na laganoj vatri pecite dok se sir ne otopi. Jednostavno, ukusno i ono najbolje – više nikada nećete napustiti kuću ili stan gladni. 

Doručak u tortilji možete pripremiti i dan ranije pa još više skratiti jutarnje pripreme. Recept za domaće tortilje potražite među našim receptima.

Brzo i jednostavno! Ultimativni recept za domaće tortilje

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr