Jednostavnim trikovima do savršenih muffina

Thinkstock
Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.
Vidi originalni članak

Slani ili slatki muffini, svi ih volimo jesti kao predjelo ili slatki desert. Jednostavni za pečenje, mogu se kombinirati s voćem, povrćem ili čokoladom. Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.

Donosimo vam nekoliko savjeta za još bolje muffine.

  • Miješanje tijesta

Dobri muffini trebaju biti prozračni i lagani i zato nemojte previše miješati tijesto. Kada pomiješate suhe i mokre sastojke dovoljno je miješati dok se suhi sastojci više ne vide i smjesa postane kompaktna.

 

 

Foodgasm Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta

 

 

  • Koristite košarice za muffine

Kada se tijesto stavi direktno na lim za pečenje gotovo je nemoguće izvaditi kolač u jednom komadu. Zato koristite košarice ili sami napravite košarice od papira za pečenje i nauljite ili namažite maslacem svaku košaricu.

 

 

dobro jutro The doručak: Špek muffini za povratak u život!

 

 

  • Punjenje lima za pečenje

Svi želimo bogate i velike muffine, ali baš zato nemojte napuniti kalupe za pečenje do vrha. Svaki dio napunite do 3/4 kalupa.

  • Pećnica

Ako muffine prerano izvadite iz pećnice bit će ljepljivi, a samo par minuta dužeg pečenja napravit će od muffina presuhe kolače. Svaka pećnica je drukčija, pa zato slijedite upute iz recepta i par minuta prije kraja provjerite čačkalicom srednji dio muffina. Ako čačkalica izađe čista, muffini su pečeni.

 

brzo i jednostavno Slasni muffini sa sirom idealan su doručak

 

 

  • Hlađenje muffina

Nakon pečenja muffine izvadite iz kalupa, možete ih ostaviti par minuta ali ne predugo jer se tako tijesto može osušiti.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr