Špajza 7669 prikaza 29. kolovoza 2019.

Jednostavnim trikovima do savršenih muffina

muffini
Thinkstock
Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.

Slani ili slatki muffini, svi ih volimo jesti kao predjelo ili slatki desert. Jednostavni za pečenje, mogu se kombinirati s voćem, povrćem ili čokoladom. Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.

Donosimo vam nekoliko savjeta za još bolje muffine.

  • Miješanje tijesta

Dobri muffini trebaju biti prozračni i lagani i zato nemojte previše miješati tijesto. Kada pomiješate suhe i mokre sastojke dovoljno je miješati dok se suhi sastojci više ne vide i smjesa postane kompaktna.

 

 

Možda vas zanima... Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta Kolumne

 

 

  • Koristite košarice za muffine

Kada se tijesto stavi direktno na lim za pečenje gotovo je nemoguće izvaditi kolač u jednom komadu. Zato koristite košarice ili sami napravite košarice od papira za pečenje i nauljite ili namažite maslacem svaku košaricu.

 

 

Možda vas zanima... The doručak: Špek muffini za povratak u život! Recepti

 

 

  • Punjenje lima za pečenje

Svi želimo bogate i velike muffine, ali baš zato nemojte napuniti kalupe za pečenje do vrha. Svaki dio napunite do 3/4 kalupa.

  • Pećnica

Ako muffine prerano izvadite iz pećnice bit će ljepljivi, a samo par minuta dužeg pečenja napravit će od muffina presuhe kolače. Svaka pećnica je drukčija, pa zato slijedite upute iz recepta i par minuta prije kraja provjerite čačkalicom srednji dio muffina. Ako čačkalica izađe čista, muffini su pečeni.

 

Muffini sa sirom Možda vas zanima... Brzinski muffini sa sirom idealni za doručak Recepti

 

 

  • Hlađenje muffina

Nakon pečenja muffine izvadite iz kalupa, možete ih ostaviti par minuta ali ne predugo jer se tako tijesto može osušiti.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • MARIA 05:37 30. Kolovoz 2019.

    Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura ... prikaži još! po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144 za vaš zaht