Špajza 29. kolovoza 2019.

Jednostavnim trikovima do savršenih muffina

muffini
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.

Slani ili slatki muffini, svi ih volimo jesti kao predjelo ili slatki desert. Jednostavni za pečenje, mogu se kombinirati s voćem, povrćem ili čokoladom. Dovoljno je nekoliko sastojaka, kalup za pečenje, malo vremena i slasni kolačići bit će spremni.

Donosimo vam nekoliko savjeta za još bolje muffine.

  • Miješanje tijesta

Dobri muffini trebaju biti prozračni i lagani i zato nemojte previše miješati tijesto. Kada pomiješate suhe i mokre sastojke dovoljno je miješati dok se suhi sastojci više ne vide i smjesa postane kompaktna.

 

 

Možda vas zanima... Voćni cheesecake muffini gotovi u 30 minuta Kolumne

 

 

  • Koristite košarice za muffine

Kada se tijesto stavi direktno na lim za pečenje gotovo je nemoguće izvaditi kolač u jednom komadu. Zato koristite košarice ili sami napravite košarice od papira za pečenje i nauljite ili namažite maslacem svaku košaricu.

 

 

Možda vas zanima... The doručak: Špek muffini za povratak u život! Recepti

 

 

  • Punjenje lima za pečenje

Svi želimo bogate i velike muffine, ali baš zato nemojte napuniti kalupe za pečenje do vrha. Svaki dio napunite do 3/4 kalupa.

  • Pećnica

Ako muffine prerano izvadite iz pećnice bit će ljepljivi, a samo par minuta dužeg pečenja napravit će od muffina presuhe kolače. Svaka pećnica je drukčija, pa zato slijedite upute iz recepta i par minuta prije kraja provjerite čačkalicom srednji dio muffina. Ako čačkalica izađe čista, muffini su pečeni.

 

muffini sa sirom Možda vas zanima... Slasni muffini sa sirom idealan su doručak Recepti

 

 

  • Hlađenje muffina

Nakon pečenja muffine izvadite iz kalupa, možete ih ostaviti par minuta ali ne predugo jer se tako tijesto može osušiti.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.