Kamayanska gozba za sretnije uživanje u hrani

@allysajoyce, Instagram
Kamayanska gozba uključuje dugačke stolove prepune hrane, a od klasičnog uživanja hrani razlikuje se po još jednom malom detalju...
Vidi originalni članak

Filipini su poznati po neobičnim kombinacijama hrane, ali i jednostavnosti uživanja u istoj. Iz takvog se koncepta rodila kamayanska gozba, posve drugačiji način uživanja u hrani od onog na koji smo navikli.

 




Jedna takva klasična gozba mora sadržavati velike stolove prekrivene lišćem na koje se zatim slaže hrana. Kao podloga za sva jela koristi se riža, a zatim se dodaju različiti povrtni, mesni i riblji dodaci. Na jednom takvom stolu mogu se pronaći i pržene rolice punjene različitim nadjevima, umaci, svježe i pirjano povrće.


 

finger food Prženi škampi i povrće u tempuri

 

 



Osim što prostoriju u kojoj se gozba održava ispunjuju primamljivi mirisi, ono što ovakav način jedenja čini posebnim su - ruke. Naime, sva se hrana jede isključivo rukama te je bilo kakav pribor za jedenje zabranjen. Uzima se dio riže, nadjeva morskim plodovima, prženom piletinom, začinskim biljem i povrćem da bi se zatim uživalo u fantastičnim kombinacijama koje sve do jedne zajedno funkcioniraju na idealan način. 

 

Divota! Umazani prstići: Ljepljiva pileća krilca!

 

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, i ovaj bi trend ubrzo mogao osvojiti ljubitelje dobre gastronomije. Jedno je sigurno, mi se ne bismo žalili.

 

Sezonski! Kineski hit: Palačinke s mladim lukom
 

 

Posjeti Gastro.hr