Recepti 694 prikaza 27. studenoga 2014.

Prženi škampi i povrće u tempuri

Škampi prženi u tempuri
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite pržiti povrće i plodove mora u tempuri kako bi ostali hrskavi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 384

Potrebno vam je

  • 115 g oštro brašno
  • 35 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 prstohvat soda bikarbona
  • 1 kom jaje kokošje
  • 250 ml mineralna voda
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 50 g glatko brašno
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom paprika, babura
  • 1 kom patlidžan
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • 300 g škampi

Priprema

  1. Prosijte oštro, kukuruzno brašno i sodu u zdjelu. Napravite udubljenje u sredini te dodajte jaje, gaziranu vodu i lagano istucite.
  2. Stavite zdjelu u veću zdjelu sa hladnom vodom jer smjesa za tempuru treba bit hladna kako bi ostala lagana.
  3. U tavu dodajte ulje i zagrijte ga.
  4. Povrće narežite na štapiće. Stavite glatkog brašna na tanjur pa u njega namočite povrće.
  5. Povrće lagano umačite u smjesu tempure, otresite višak brašna pa pržite u ulju dvije, tri minute dok ne bude zlatno-smeđe i mekano.
  6. Izvadite povrće na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ponovite postupak sa škampima pa ih pržite tri, četiri minute.

Naučite pržiti povrće i plodove mora u tempuri kako bi ostali hrskavi

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.