gastro postao
Naučite pržiti povrće i plodove mora u tempuri kako bi ostali hrskavi
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 384
Potrebno vam je
- 115 g oštro brašno
- 35 g kukuruzno brašno ili krupica
- 1 prstohvat soda bikarbona
- 1 kom jaje kokošje
- 250 ml mineralna voda
- 1 dl ulje suncokretovo
- 50 g glatko brašno
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom paprika, babura
- 1 kom patlidžan
- 1 vezica šparoge, divlje
- 300 g škampi
Priprema
- Prosijte oštro, kukuruzno brašno i sodu u zdjelu. Napravite udubljenje u sredini te dodajte jaje, gaziranu vodu i lagano istucite.
- Stavite zdjelu u veću zdjelu sa hladnom vodom jer smjesa za tempuru treba bit hladna kako bi ostala lagana.
- U tavu dodajte ulje i zagrijte ga.
- Povrće narežite na štapiće. Stavite glatkog brašna na tanjur pa u njega namočite povrće.
- Povrće lagano umačite u smjesu tempure, otresite višak brašna pa pržite u ulju dvije, tri minute dok ne bude zlatno-smeđe i mekano.
- Izvadite povrće na tanjur obložen papirnatim ručnikom. Ponovite postupak sa škampima pa ih pržite tri, četiri minute.
Naučite pržiti povrće i plodove mora u tempuri kako bi ostali hrskavi
Izvor Skuhatćute