Konoba Gospoja

Zagreb je od prije nekoliko mjeseci bogatiji za još jednu specifičnu gastro priču, koja se odvija uz samu Ilicu u Konobi Gospoja. Gospoja svojim neobičnim interijerom već na prvi pogled odaje dojam mjesta koje se ne trudi uklopiti u stil većine restorana, već želi prezentirati klasične namirnice na posve drugačiji način.
Vidi originalni članak

Glavni vizionar Gospoje je mladi chef Tomislav Bezak, koji je za svoje ideje, već za vrijeme školovanja, osvojio brojne domaće, ali i europske nagrade. Ideja chefa Tomislava je da riblji i mesni menu prilagodi gostu, odnosno da se u svakom trenutku lista mijenja, ovisno o afinitetima gostiju, a zadatak kuhinje je da uvijek bude spremna isporučiti bilo koje jelo u najmanje tri različite varijante. Naglasak je na kvaliteti namirnica, a chef kaže kako se s posebnom pažnjom brinu o obradi i čuvanju mesa.

Sočni bifteci, koji su sigurno jedan od aduta Gospoje, čuvaju se u različitim čajevima i tako poprimaju posebnu, zanimljivu aromu. Iz ponude Gospoje uz bogate riblje plate treba izdvojiti i ukusnu krem juhu od kozica, a na mesnom dijelu menija, osim bifteka, janjeće kotlete na žaru, koji su jedna od specijalnosti chefa Tomislava. Glavni sastojak i inspiracija za deserte je bourbon vanilija, a kombinacije s čokoladom, palačinkama ili nečim trećim savršeno će zaokružiti gastro priču u gostima kod Tomislava Bezaka.

Filozofija kvalitetno i povoljno u Gospoji se posebno osjeti srijedama, kada za samo pedeset kuna imate priliku kušati predjelo, glavno jelo i desert. Ugodno osoblje, kvalitetne namirnice i ukusna jela razlog su zbog kojeg Konobi Gospoji svakako trebate dati priliku da vas osvoji.

Glavni kuhar: Tomislav Bezak
Adresa: Ilica 433
Grad: Zagreb
E-mail: gospoja.zg@gmail.com
Kapacitet: 50-ak osoba
Omogućeno parkiralište: da

Posjeti Gastro.hr