Konzerva graha i pet sjajnih ideja za doručak, ručak i večeru

Getty Images
Sve što vam za dobar doručak, ručak ili večeru treba jest konzerva graha, žličica ili dvije omiljenih začina i dodaci poput tostiranog kruha, svježeg povrća ili tortilje. U nastavku donosimo pet ideja za sjajna jela pomoću samo jedne konzerve graha.
Vidi originalni članak

Pet novih, drugačijih i tako ukusnih ideja za jela za koje će vam trebati svega nekoliko sastojaka, od kojih je onaj glavni tek jedna konzerva graha idealne su za bogat doručak, ali i brzinski ručak i večeru. Isprobajte ih i oduševite se!

 

Za doručak pripremite jednostavan grah sa slaninom koji će najfiniji biti poslužite li ga na tostu. Sve što vam treba je tek nekoliko sastojaka, konzerva graha i začini koje zasigurno imate u kuhinji, a ovaj ćete doručak pamtiti još dugo. Grah pripremljen na ovaj način može biti i brzinski ručak ili večera.

 

finger food Grah na tostu? Fantastična ideja za doručak, ručak i večeru

 

Još jedan sjajan doručak bit će pašteta od graha. Pripremite grah, luk, začinsko bilje i češnjak, sve zajedno ubacite u blender pa poslužite kao prvi obrok u danu, ali i kao grickalicu za  iznenadne goste.

 

namaži me slasno Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina

 

 


Tortilje su uvijek dobar odabir, a kada im dodate i omiljene sezonske dodatke, naprosto im je teško odoljeti. U kombinaciju ubacite i konzervu kukuruza, dobar sir, pa sve zajedno poslužite uz umak po želji. Tortilje možete i zapeći poput naše kolumnistice Ene s bloga Foodgasm.

 

Foodgasm Zapečene tortilje - slastan ručak na brzinu

 

Grah salata na nešto drugačiji način bit će odličan prilog baš svakom sezonskom jelu. U nastavku vam donosimo savjete za pripremu klasične grah salate s malim odmakom. Kako? Jednostavnije zbilja ne može!

 

nova dimenzija Napravite odmak od klasične grah salate

 

 

Na kraju, slastan burger nešto je čemu naprosto ne možemo reći ne. Tek nekoliko sastojaka koji uključuju konzervu graha i krušne mrvice bit će dovoljne da oblikujete vege polpete, a zatim sve zajedno upakirajte u meka peciva i začinite sezonskim povrćem. Voljet će ih čak i mesojedi, provjereno!

 

Isprobajte... Burgeri od graha kao neki novi, slasni fast food

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr