Špajza 3224 prikaza 27. prosinca 2018.

Napravite odmak od klasične grah salate

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Grah salata, kao jelo koje se brzo priprema, stoga predstavlja vrlo jednostavan način kako uklopiti grah u tjedni jelovnik, a mi vam donosimo ideje kako je razigrati da ne bude baš svaki put ista.

Kada ste odabrali i pripremili grah, slijedi odabir povrća za oplemenjivanje salate.

Grah salata uobičajeno se obogaćuje samo lukom, no predlažemo vam da razmislite i o drugom povrću. Na raspolaganju vam stoje razne zelene salate, kupus, kukuruz, rajčica, ribana mrkva, krastavac, svježa ili pečena paprika, kuhane mahune ili grilani patlidžan, primjerice. U obzir uzmite i dodatke poput kapara, maslina, avokada, sušene rajčice i mekih sireva ili fete, te svježe začinsko bilje poput peršina, celera ili korijandra.

 

Možda vas zanima... Ribollita: Toskansko varivo s grahom za hladne dane Recepti

 

Jelo finalizirajte ukusnim dresingom kojeg ste pripremili od mješavine ulja i octa u omjeru 3:1 u korist ulja, a osim soli i papra u dresing možete dodati i začine poput kima, đumbira, čilija ili češnjaka.

Također, eksperimentirajte s različitim uljima, poput maslinovog, sezamovog ili neizostavnog bučinog ulja, a uz vinski, balzamični, jabučni ili rižin ocat možete se poslužiti i sokom limuna ili limete.

 

Možda vas zanima... Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina Recepti

 

Dakle, opcija je pregršt, samo treba paziti da se okusi i arome svih korištenih sastojaka međusobno slažu te da grah ipak bude najzastupljeniji.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.