Kada ste odabrali i pripremili grah, slijedi odabir povrća za oplemenjivanje salate.
Grah salata uobičajeno se obogaćuje samo lukom, no predlažemo vam da razmislite i o drugom povrću. Na raspolaganju vam stoje razne zelene salate, kupus, kukuruz, rajčica, ribana mrkva, krastavac, svježa ili pečena paprika, kuhane mahune ili grilani patlidžan, primjerice. U obzir uzmite i dodatke poput kapara, maslina, avokada, sušene rajčice i mekih sireva ili fete, te svježe začinsko bilje poput peršina, celera ili korijandra.
Jelo finalizirajte ukusnim dresingom kojeg ste pripremili od mješavine ulja i octa u omjeru 3:1 u korist ulja, a osim soli i papra u dresing možete dodati i začine poput kima, đumbira, čilija ili češnjaka.
Također, eksperimentirajte s različitim uljima, poput maslinovog, sezamovog ili neizostavnog bučinog ulja, a uz vinski, balzamični, jabučni ili rižin ocat možete se poslužiti i sokom limuna ili limete.
Dakle, opcija je pregršt, samo treba paziti da se okusi i arome svih korištenih sastojaka međusobno slažu te da grah ipak bude najzastupljeniji.