Špajza 27. prosinca 2018.

Napravite odmak od klasične grah salate

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Grah salata, kao jelo koje se brzo priprema, stoga predstavlja vrlo jednostavan način kako uklopiti grah u tjedni jelovnik, a mi vam donosimo ideje kako je razigrati da ne bude baš svaki put ista.

Kada ste odabrali i pripremili grah, slijedi odabir povrća za oplemenjivanje salate.

Grah salata uobičajeno se obogaćuje samo lukom, no predlažemo vam da razmislite i o drugom povrću. Na raspolaganju vam stoje razne zelene salate, kupus, kukuruz, rajčica, ribana mrkva, krastavac, svježa ili pečena paprika, kuhane mahune ili grilani patlidžan, primjerice. U obzir uzmite i dodatke poput kapara, maslina, avokada, sušene rajčice i mekih sireva ili fete, te svježe začinsko bilje poput peršina, celera ili korijandra.

 

Možda vas zanima... Ribollita: Toskansko varivo s grahom za hladne dane Recepti

 

Jelo finalizirajte ukusnim dresingom kojeg ste pripremili od mješavine ulja i octa u omjeru 3:1 u korist ulja, a osim soli i papra u dresing možete dodati i začine poput kima, đumbira, čilija ili češnjaka.

Također, eksperimentirajte s različitim uljima, poput maslinovog, sezamovog ili neizostavnog bučinog ulja, a uz vinski, balzamični, jabučni ili rižin ocat možete se poslužiti i sokom limuna ili limete.

 

Možda vas zanima... Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina Recepti

 

Dakle, opcija je pregršt, samo treba paziti da se okusi i arome svih korištenih sastojaka međusobno slažu te da grah ipak bude najzastupljeniji.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.