Nježan oslić idealan je za pite, uštipke i juhe

Filipp Romanovski/Pexels Fileti oslića
Oslić kao riba blagog okusa može se kombinirati sa svim povrćem, tjesteninama, žitaricama, krumpirom, ali i drugom ribom... Odlična je zamjena za bakalar
Vidi originalni članak

Nakon duljeg vremena kuhanja meso oslića se raspada pa su ostaci idealni za pripremu krem juha, namaza i pjenica za bruschette te slane krekere.

 

riblji meni Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani

 

Zahvaljujući njegovoj nježnoj strukturi, možeš ga pripremiti kao jeftiniju verziju bakalara "na bijelo". Višak ove ribe uvijek možeš iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela, rižota, tjestenina, brudeta, umaka i gustih juha.

 

Savršen riblji petak Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem

 

 

Od ostataka usitnjenog oslića pripremi popečke, fishburgere ili uštipke. Pomiješaj ribu s brašnom, jogurtom i jajem te smjesu žlicom stavljaj na zagrijano ulje. Pržene filete možeš poslužiti uz pesto od kapara i zelenih maslina ili uz pikantni umak od sjeckanih rajčica i žute paprike

 

riba petkom Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

 

Osim u crvenim umacima od rajčice, oslić možeš pripremiti i u bijelom umaku, od vrhnja ili vina.

Umakom prelij tjesteninu, nadjeni lazanje ili ga zapecite s ploškama krumpira. Od ostataka oslića ukusne su i otvorene pite.

 

Posjeti Gastro.hr