Špajza 15. prosinca 2023.

Nježan oslić idealan je za pite, uštipke i juhe

oslić
Fileti oslića foto: Filipp Romanovski/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Oslić kao riba blagog okusa može se kombinirati sa svim povrćem, tjesteninama, žitaricama, krumpirom, ali i drugom ribom... Odlična je zamjena za bakalar

Nakon duljeg vremena kuhanja meso oslića se raspada pa su ostaci idealni za pripremu krem juha, namaza i pjenica za bruschette te slane krekere.

 

riblji uštipci Možda vas zanima... Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani Recepti

 

Zahvaljujući njegovoj nježnoj strukturi, možeš ga pripremiti kao jeftiniju verziju bakalara "na bijelo". Višak ove ribe uvijek možeš iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela, rižota, tjestenina, brudeta, umaka i gustih juha.

 

Možda vas zanima... Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem Recepti

 

Oslić u parmezanu | Author: Thinkstock Oslić paniran u parmezanu foto: Thinkstock

 

Od ostataka usitnjenog oslića pripremi popečke, fishburgere ili uštipke. Pomiješaj ribu s brašnom, jogurtom i jajem te smjesu žlicom stavljaj na zagrijano ulje. Pržene filete možeš poslužiti uz pesto od kapara i zelenih maslina ili uz pikantni umak od sjeckanih rajčica i žute paprike

 

Oslić u pivskom tijestu Možda vas zanima... Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu Recepti

 

Osim u crvenim umacima od rajčice, oslić možeš pripremiti i u bijelom umaku, od vrhnja ili vina.

Umakom prelij tjesteninu, nadjeni lazanje ili ga zapecite s ploškama krumpira. Od ostataka oslića ukusne su i otvorene pite.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.