Špajza 01. ožujka 2019.

Nježan oslić idealan je za pite, uštipke i juhe

Oslić
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Oslić kao riba blagog okusa može se kombinirati sa svim povrćem, tjesteninama, žitaricama, krumpirom, ali i drugom ribom...

Nakon duljeg vremena kuhanja meso oslića se raspada pa su ostaci idealni za pripremu krem juha, namaza i pjenica za bruschette te slane krekere.

 

Možda vas zanima... Ovo morate probati: Riblji uštipci za prste polizati Recepti

 

Zahvaljujući njegovoj nježnoj strukturi, možete ga pripremiti kao jeftiniju verziju bakalara "na bijelo". Višak ove ribe uvijek možete iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela, rižota, tjestenina, brudeta, umaka i gustih juha.

 

Možda vas zanima... Lagani ručak: Aromatična tjestenina s oslićem Recepti

 

Oslić u parmezanu | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Od ostataka usitnjenog oslića pripremite popečke, fishburgere ili uštipke. Pomiješajte ribu s brašnom, jogurtom i jajem te smjesu žlicom stavljajte na zagrijano ulje. Pržene filete možete poslužiti uz pesto od kapara i zelenih maslina ili uz pikantni umak od sjeckanih rajčica i žute paprike

 

Možda vas zanima... Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu Recepti

 

Osim u crvenim umacima od rajčice, oslić možete pripremiti i u bijelom umaku, od vrhnja ili vina.

Umakom prelijte tjestenine, nadjenite lazanje ili ga zapecite s ploškama krumpira. Od ostataka oslića ukusne su i otvorene pite.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.