Nakon duljeg vremena kuhanja meso oslića se raspada pa su ostaci idealni za pripremu krem juha, namaza i pjenica za bruschette te slane krekere.
Zahvaljujući njegovoj nježnoj strukturi, možete ga pripremiti kao jeftiniju verziju bakalara "na bijelo". Višak ove ribe uvijek možete iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela, rižota, tjestenina, brudeta, umaka i gustih juha.
Od ostataka usitnjenog oslića pripremite popečke, fishburgere ili uštipke. Pomiješajte ribu s brašnom, jogurtom i jajem te smjesu žlicom stavljajte na zagrijano ulje. Pržene filete možete poslužiti uz pesto od kapara i zelenih maslina ili uz pikantni umak od sjeckanih rajčica i žute paprike.
Osim u crvenim umacima od rajčice, oslić možete pripremiti i u bijelom umaku, od vrhnja ili vina.
Umakom prelijte tjestenine, nadjenite lazanje ili ga zapecite s ploškama krumpira. Od ostataka oslića ukusne su i otvorene pite.