Nakon duljeg vremena kuhanja meso oslića se raspada pa su ostaci idealni za pripremu krem juha, namaza i pjenica za bruschette te slane krekere.
Zahvaljujući njegovoj nježnoj strukturi, možeš ga pripremiti kao jeftiniju verziju bakalara "na bijelo". Višak ove ribe uvijek možeš iskoristiti za kuhanje ribljeg temeljca, koji može poslužiti za pripremu drugih ribljih jela, rižota, tjestenina, brudeta, umaka i gustih juha.
Od ostataka usitnjenog oslića pripremi popečke, fishburgere ili uštipke. Pomiješaj ribu s brašnom, jogurtom i jajem te smjesu žlicom stavljaj na zagrijano ulje. Pržene filete možeš poslužiti uz pesto od kapara i zelenih maslina ili uz pikantni umak od sjeckanih rajčica i žute paprike.
Osim u crvenim umacima od rajčice, oslić možeš pripremiti i u bijelom umaku, od vrhnja ili vina.
Umakom prelij tjesteninu, nadjeni lazanje ili ga zapecite s ploškama krumpira. Od ostataka oslića ukusne su i otvorene pite.