gastro postao
Popečci od ribe su odlično glavno jelo, ali i brzi međuobrok. A ovi popečci od oslića, hrskavi izvana i pahuljasto meki iznutra, su za prste polizati
Petak je dan kada uživamo u ribljim specijalitetima, ali nemamo uvijek vremena pripremati ih cijelo popodne. U takvim trenutcima zalogaji poput ovih popečaka od oslića su ukusno rješenje. Za pripremu ti treba samo par sastojaka, a u okusu će uživati svi, čak i oni najmlađi.
Popečci od oslića
Sastojci:
- 500 g oslića
- 2 šnite kruha
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1/2 limuna
- nekoliko grančica timijana
- maslinovo ulje
- krušne mrvice
- papar
- sol
Postupak:
- U lonac stavi ribu, limun narezan na ploške i grančicu timijana te prelij vodom. Ribu kuhaj pet minuta nakon što voda prokuha i ostavi u vodi dok pripremaš ostale sastojke.
- Mlijeko zagrij i u njemu namoči kruh. Kruh procijedi i nakidaj ga na komadiće u drugu posudu.
- Na kruh dodaj ribu očišćenu od kosti, jaje i sitno nasjeckan češnjak. Papar i sol dodaj po želji te dobro promiješaj.
- Listiće timijana skini s grančica pa umiješaj u smjesu.
- Rukama oblikuj popečke željene veličine te u sredini popečka napravi malo udubljenje kako bi se ravnomjerno pekli. Ako ti se smjesa lijepi za ruke, malo ih navlaži vodom.
- Popečke prekrij krušnim mrvicama i peci na maslinovom ulju. Kada su svi pečeni, posluži ih uz blitvu, krumpir salatu ili umak po želji.
Isprobaj i ove riblje specijalitete: