Recepti 27. kolovoza 2021.

Hrskavi popečci od oslića s mirisom timijana

SHUTTERSTOCK Popečci od oslića
gastro postao gastro.24sata.hr
Popečci od ribe su odlično glavno jelo, ali i brzi međuobrok

Petak je dan kada uživamo u ribljim specijalitetima, ali nemamo uvijek vremena pripremati ih cijelo popodne. U takvim trenutcima zalogaji poput ovih popečaka od oslića su ukusno rješenje. Za pripremu ti treba samo par sastojaka, a u okusu će uživati svi, čak i oni najmlađi. 

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 2 šnite kruha
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 1/2 limuna
  • Nekoliko grančica timijana
  • Maslinovo ulje
  • Krušne mrvice
  • Papar 
  • Sol 

Priprema:

  1. U lonac stavi ribu, limun narezan na ploške i grančicu timijana te prelij vodom. Ribu kuhaj pet minuta nakon što voda prokuha i ostavi u vodi dok pripremaš ostale sastojke. 
  2. Mlijeko zagrij i u njemu namoči kruh. Kruh procijedi i nakidaj ga na komadiće u drugu posudu. 
  3. Na kruh dodaj ribu očišćenu od kosti, jaje i sitno nasjeckan češnjak. Papar i sol dodaj po želji te dobro promiješaj. 
  4. Listiće timijana skini s grančica pa umiješaj u smjesu. 
  5. Rukama oblikuj popečke željene veličine te u sredini popečka napravi malo udubljenje kako bi se ravnomjerno pekli. Ako ti se smjesa lijepi za ruke, malo ih navlaži vodom. 
  6. Popečke prekrij krušnim mrvicama i peci na maslinovom ulju. Kada su svi pečeni, posluži ih uz blitvu, krumpir salatu ili umak po želji. 

Isprobaj i ove riblje specijalitete:

Možda vas zanima... Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa Recepti Možda vas zanima... Isprobaj dva riblja recepta - s grilla i iz pećnice Recepti Možda vas zanima... Za ručak: Brancin sa slanutkom i rajčicama Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.