Recepti 11. siječnja 2019.

Fish and chips - najhrskaviji spoj koji ćete ikad isprobati

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Jedna od onih kombinacija koju naprosto obožavamo jest i spoj hrskave ribe i istih takvih krumpirića. Slasnije naprosto ne može, a u to nas je još jednom uvjerila Kasandra s bloga Forking Croatia.

Još jedan Gastro meetup je iza nas. Navukli smo blagdansko ruho, najdražim blogerima zadali zadatak da nam pripreme jela sa Staropramen pivom i upustili se u slasno uživanje.

 

Možda vas zanima... Pogledajte kako je bilo na blagdanskom druženju s blogerima Špajza

 

Kasandra s bloga Forking Croatia tako nam je pripremila hrskavu ribu u pivskom ogrtaču, a priložila je i slasne krumpiriće. Ribu smo s tanjura očistili i prije samog serviranja, a krumpirići su definitivno jedni od najboljih koje smo do sada isprobali. Uostalom, uvjerite se i sami.

Za više tradicionalnih recepata posjetite blog Forking Croatia, Facebook stranicu i Instagram profil.
 

Potrebno vam je:

  • 0,5 kg fileta oslića
  • 300 grama brašna
  • sol, papar, crvena paprika
  • češnjak u prahu
  • 0,33 Staropramen dark piva
  • 1 jaje
  • 1 kg krumpira za pečenje
  • 1,5 l ulja

Postupak pripreme:

  1. Krenut ćemo od krumpira pošto ovo neće biti klasičan krumpir koji samo bacimo na vruće ulje. Krumpir narežemo na šire komade, kao za pomfrit, ali ipak malo deblje. Zakuhamo vodu i ubacimo krumpir na desetak minuta dok se gotovo u potpunosti ne skuha. 
  2. Dobro ocijedimo krumpir i posložimo ga u tepsiju koju ćemo staviti u zamrzivač na dvadesetak minuta čisto da se stisne i da se ne raspada dok ga ubacujemo u vruće ulje za prženje. 
  3. U međuvremenu narežemo filete oslića na veličinu koja nam odgovara za prženje. Ja sam se odlučila za neku srednju veličinu pa sam svaki filet prerezala na pola. 
  4. Posolimo i popaprimo filete po svom ukusu te ih malo posipamo s češnjakom u prahu. 
  5. U posudi pomiješamo brašno, sol i žlicu crvene paprike. dodamo jedno jaje te lagano ulijevamo Staropramen dark pivo te miješajmo dok ne dobijemo smjesu gušću od smjese za palačinke koja će se lijepo oviti oko fileta oslića. 
  6. Filete prvo uvaljamo u brašno a zatim umačemo u smjesu od tamnog piva te pržimo u dubokom ulju do zlatne boje. 
  7. Krumpire izvadite iz zamrzivača te također pržimo u dubokom ulju do željene boje.
  8. I ribu i krumpiriće vadimo na papirnate ubruse koji će upiti višak masnoće.
  9. Uz ribu i krumpiriće sam pripremila i tartar umak. Sitno sam nasjeckala kisele krastavce, luk i par listića peršina. Pomiješala sve s kiselim vrhnjem i majonezom te začinila sa soli i paprom i par kapi limunovog soka.

Dobar tek! 
 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.