Ovo su nezaobilazni recepti za blagdanske keksiće

Monika Borys/Unsplash Božićni keksići
Božićno razdoblje zaista ne možemo zamisliti bez keksića. Ovi recepti bit će na našem, a vjerujemo i na tvom blagdanskom stolu...
Vidi originalni članak

Budući da počinje adventsko razdoblje, vrijeme je da polako počneš planirati listu prhkih keksića koje ćeš pripremiti za Božić. Poanta je da budu jednostavni, pristupačni, ukusni i mirisni, ali i da mogu stajati neko vrijeme u limenoj kutiji s božićnim motivima. Predlažemo ti sljedeća 4 recepta...

1. Linzeri

Ne moramo ni predstavljati ovaj blagdanski klasik s džemom. Prhko tijesto se mijesi brzo i sadrži mljevene bademe, peku se vrlo kratko i premazuju tankim slojem džema po izboru. Savršen su odabir za hladne prosinačke večeri, uz šalicu čaja ili kuhanog vina.

 

Slatki blagdanski okusi Linzeri - savršeno prhki blagdanski zalogajčići

 

2. Raspucanci

Ovi preukusni keksići s čokoladom već imaju kultni status, poput linzera. Odličan su izbor jer mogu poprilično dugo stajati na sobnoj temperaturi u dobro zatvorenoj kutiji, što znači da ih možeš pripremiti i tjedan prije Božića.

Ako su raspucanci omiljeni keksići tvojim ukućanima, svakako isprobaj i verziju s limunom.

 

Omiljeni kolačići Napravi raspucance s duplom dozom čokolade!

 

3. Keksići s bademima

Najjednostavniji recept na ovom popisu uključuje samo 6 sastojaka! Riječ je o brzinskim keksićima s bademima uvaljanima u šećer u prahu, koji neodoljivo podsjećaju na grude snijega. Bit će gotovi za samo 30 minuta, što je prednost za sve kojima su blagdani dinamičan i pomalo stresan period.

 

prikladna slastica Keksi s bademom koji podsjećaju na grude snijega

 

4. Kiflice s vanilijom

Ne možemo ni zamisliti blagdanski stol bez vanilin kiflica. Zamirisat će cijelu kuću, također mogu dulje stajati na sobnoj temperaturi, a samo oblikovanje je dobra terapija. Pojačaj radijski kanal s božićnim pjesmama i kreni s pripremom!

 

Slatki blagdanski okusi Blagdanske kiflice s vanilijom i bademima

 

Posjeti Gastro.hr