Pečene prokulice su prilog za poželjeti!

Shutterstock Zapečene prokulice s češnjakom
(Savršeno) pečene prokulice bit će spremne za serviranje za manje od pola sata!
Vidi originalni članak

Pred nama je blagdanska sezona, a s tim pod ruku idu i veliki obiteljski ručkovi. Purica s mlincima ili krumpirima uvijek je dobra ideja, ali povremeno možeš na jelovnik uvrstiti i nešto drugo. Prokulice su odličan izbor, budući da su zdrave, preukusne i pristupačne tijekom hladnih mjeseci.

U nastavku ti donosimo jednostavan recept od samo nekoliko sastojaka, koji možeš isprobati već sljedećeg vikenda. Riječ je o pečenim prokulicama s češnjakom, maslinovim uljem i malo balzamičnog octa.

 

ukusan spoj Prokulice i mesne okruglice odličan su i slastan spoj!

 

Ako želiš podignuti recept na malo višu razinu, nakon pečenja umiješaj suhe brusnice i nasjeckane orahe ili bademe. Dobar tek!

Pečene prokulice

Sastojci:

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
  2. Prokulice operi i dobro posuši. Odreži im vrhove i prepolovi ih.
  3. U tavi ili zdjeli većeg promjera zagrij ulje. Rasporedi prokulice u jednom sloju pa ih dobro posoli i popapri i dodaj oguljeni češnjak. 
  4. Kada prokulice poprime zlatnu boju s donje strane, premjesti ih u pećnicu. Protresi posudu/tavu svakih pet minuta, kako bi se ravnomjerno ispekle sa svih strana, i peci 15-20 minuta.
  5. Izvadi ih iz pećnice, prelij s malo balzamičnog octa i, po potrebi, dodatno začini. Posluži odmah!

 

zimsko jelo Kompletan obrok - topla salata s pancetom, batatom i prokulicama

 

Posjeti Gastro.hr