Ova topla salata oduševit će tvoje okusne pupoljke, a u njoj možeš iskoristiti i ostatke božićnog ručka
Ova topla i svečana salata odlična je kao predjelo ili kao glavno jelo. U nastavku pronađi naš recept i pripremi je za blagdanski stol jer jednom kada se na tvom meniju nađe ova odlična topla salata s pancetom, batatom i prokulicama uvijek ćeš joj se vraćati.
Ne gasi ekran dok kuham
Topla salata s pancetom, batatom i prokulicama
28 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Batat
2
kom
Prokulice / Kelj pupčar
150
g
Suha šljiva
5
kom
Suncokretovo ulje
1
žlica
Timijan
2
žlica
Javorov sirup
3
žlica
Sok od naranče
1
kom
Narančina korica
1
žličica
Sol
Papar
Panceta
100
g
Maslinovo ulje
4
žlica
Jabučni ocat
1
žlica
Češnjak
1
režanj
Med
1
žličica
Lješnjaci
10
kom
Svježe začinsko bilje - nasjeckano
2
žlica
Radič
1
kom
Zelena salata
1
kom
Bučine sjemenke
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Batat, prokulice i šljive stavi na tavu za pečenje, premaži uljem i pospi ih majčinom dušicom. Prelij povrće javorovim sirupom i sokom od naranče. Pospi ga narančinom koricom i začini solju i paprom.Sve dobro izmiješaj i peci oko 25-30 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Pancetu poprži na suhoj tavi (ona će ispustiti masnoću tijekom pečenja) dok ne postane hrskava. Stavi na kuhinjski papir da se ocijedi i ostavi sa strane.
Za preljev kombiniraj sve sastojke i dodaj sol i papar po želji.
Posluži na pladnju tako da na dno rasporediš zelenu salatu i radič, zatim stavi toplo povrće i prelij umakom.