Špajza 30. listopada 2024.

Pečene prokulice su prilog za poželjeti!

Prilog
10 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Prokulice
Zapečene prokulice s češnjakom
foto: Shutterstock
(Savršeno) pečene prokulice bit će spremne za serviranje za manje od pola sata!

Pred nama je blagdanska sezona, a s tim pod ruku idu i veliki obiteljski ručkovi. Purica s mlincima ili krumpirima uvijek je dobra ideja, ali povremeno možeš na jelovnik uvrstiti i nešto drugo. Pečene prokulice su odličan izbor, budući da su zdrave, preukusne i pristupačne tijekom hladnih mjeseci.

U nastavku ti donosimo jednostavan recept od samo nekoliko sastojaka, koji možeš isprobati već sljedećeg vikenda. Riječ je o pečenim prokulicama s češnjakom, maslinovim uljem i malo balzamičnog octa.

prokulice, mesne okruglice Možda vas zanima... Prokulice i mesne okruglice odličan su i slastan spoj! Recepti

Ako želiš podignuti recept na malo višu razinu, nakon pečenja umiješaj suhe brusnice i nasjeckane orahe ili bademe. Dobar tek!

 | Author: Rens D/Unsplash Prije no što kreneš s s pečenjem, prokulice operi, odreži im krajeve i prepolovi ih foto: Rens D/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pečane prokulice
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Prokulice / Kelj pupčar 500 g
  • Maslinovo ulje 6 žlica
  • Češnjak 5 režanj
  • Sol
  • Papar
  • Aceto Balsamico 1 žlica
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.


  2. Prokulice operi i dobro posuši. Odreži im vrhove i prepolovi ih.


  3. U tavi ili zdjeli većeg promjera zagrij ulje. Rasporedi prokulice u jednom sloju pa ih dobro posoli i popapri i dodaj oguljeni češnjak. 


  4. Kada prokulice poprime zlatnu boju s donje strane, premjesti ih u pećnicu. Protresi posudu/tavu svakih pet minuta, kako bi se ravnomjerno ispekle sa svih strana, i peci 15-20 minuta.


  5. Izvadi ih iz pećnice, prelij s malo balzamičnog octa i, po potrebi, dodatno začini. Posluži odmah!


Možda vas zanima... Kompletan obrok - topla salata s pancetom, batatom i prokulicama Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.