Pizza za doručak zdravija od zdjelice pahuljica!

Thinkstock
Je li se ikad na vašem stolu za doručak našla pizza?
Vidi originalni članak

Trokut pizze za doručak je zdraviji od zdjelice mlijeka i tvorničkih žitarica, tako tvrdi Chelsey Amer, nutricionistica iz New Yorka. Donosimo i objašnjenje. Koliko god nezdravo djeluje, pizza ima više proteina od tipične zdjelice žitarica, tako da može duže zadovoljiti apetit i spriječiti grickanje između obroka.

 

Video Kineska pizza s piletinom - vrući spoj za prste polizati

 

"Kriška pizze sadrži više masnoća, ali znatno manje šećera od većine gotovih tvorničkih žitarica, tako da s pizzom sigurno nećete tako loše utjecati na razinu šećera u krvi. Samo jedna šalica takvih žitarica ima oko 18 grama šećera, što je vrlo blizu dnevnim preporukama za žene, koje iznose 25 grama dnevno. I uz to nećete dobiti niti grama dobrih masti", kaže Chelsey Amer. Većina pahuljica u sebi ne sadrži nimalo proteina ni zdravih masti. One nisu ništa drugo nego "žlica šećera".

Naravno, nemojte jesti pizzu baš svako jutro. No možda ćete se iznenaditi da prosječni komad pizze i zdjelica pahuljica imaju gotovo jednak broj kalorija. Ipak pizza ima mnogo veći udio proteina, što će vas razbuditi i zasititi.

Naravno pizza nije baš neka zdrava namirnica i postoji mnogo boljih izbora za doručak, ali ako već morate birati između pahuljica i pizze, radije izaberite pizzu, a najzdraviji izbor za doručak je primjerice grčki jogurt i voće, avokado na integralnom tostu, poširana jaja, banane, chia sjemenke, smoothieji s orašastim plodovima ... 

 

Video Pizza iz šalice - dvije minute za omiljeno jelo

 

Ako vam ideja o pizzi za doručak nikako vam ne izlazi iz glave, postoje razni načini da je učinite zdravijom i boljom

Zdrava pizza za prste polizati

Pizza na podlozi od tikvica

Zelena pizza

Pizza od chia sjemenki

Pizza od bundeve

Posjeti Gastro.hr