Specijaliteti naših blogera koje ne smijete propustiti

Gastro.hr
Kolovoz su obilježile natprosječno visoke temperature, zbog kojih je svaka minuta u kuhinji bila izazov. U slučaju da ste većinu slobodnog vremena proveli ispod klime, uz čašu ledene vode, pregledajte popis slasnih recepata koje ste možda propustili.
Vidi originalni članak

Bila bi prava šteta zaobići divne recepte naših blogera, koji koriste sezonske namirnice, svima dostupne kućanske aparate i nepresušan su izvor inspiracije. Iako su pravi majstori za slastice, ovog smo puta odlučili izdvojiti ponajbolja slana jela – idealna za ručak ili večeru. 

 

vrijeme je za čašćenje Top pet doručaka naših blogera koji će vam uljepšati vikend

 

Svakako bacite oko na recept blogerice La Vie Shobaine za kruh s tikvicama i pancetom, koji odlično pristaje uz žlicu kiselog vrhnja. Ovo je poslastica koju ćete s ponosom servirati gostima, a u ostatku možete uživati i sljedećeg jutra.

 

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

 

Paštu s tikvicama i rajčicama morate obavezno pripremiti prije no što ljeto i službeno završi. Za ovaj je praktičan i ukusan recept zaslužna blogerica Nešto slatko by Katarina, koja se podjednako dobro snalazi i u slatkim i slanim kombinacijama. 

 

nešto slatko by katarina Pašta s rajčicom i tikvicama pravo je ljetno jelo

 

Ako u hladnjaku ili zamrzivaču imate paket pilećih bataka, i niste sigurni što biste s njima, svakako isprobajte recept blogerice Sweet 'n' Salty. Soja umak, med, balzamični ocat i đumbir idealan su miks, osobito ako uživate u ljepljivim umacima i hrskavoj kožici. 

 

Sweet 'n' Salty Sočni slatko-kiseli pileći bataci iz pećnice

 

Oslić na hrskavom batatu, kreacija blogera Začinjeno s ljubavlju, jelo je kojim možete impresionirati svoje najmilije. Ako uložite i malo truda u slaganje tanjura, vaš će oslić i okusom i estetski biti na razini dobrog restorana. 

 

začinjeno s ljubavlju Pravi specijalitet: Oslić na hrskavom batatu

 

Ljeto pozdravite i bliskoistočnim okusima, uz falafel po receptu s bloga Bake me. Ove slasne okruglice od slanutka možete staviti u tortilju, naan ili poslužiti uz salatu i preljev od jogurta. 

 

Veganica Falafel kuglice - što su i kako ih najbolje pripremiti?

 

Isprobajte recepte i olakšajte si ovaj užurbani rujanski tjedan divnim jelima!

 

Posjeti Gastro.hr