Recepti 20. srpnja 2019.

Top pet doručaka naših blogera koji će vam uljepšati vikend

gastro postao gastro.24sata.hr
Često se ujutro budimo sa željom da doručkujemo pohani kruh, povrtnu kajganu, slojevite tople sendviče i pahuljaste domaće muffine s voćem. Nažalost, gotovo uvijek prevagne želja za snom i vraćamo se u krevet, a prije posla s nogu pojedemo bananu ili neki kroasan iz obližnje pekare.

Upravo zato iskorištavamo vikend u potpunosti i častimo se svime što smo kroz tjedan propustili zbog nekoliko minuta sna više. Ovo nije pohvalno, ali vjerujemo da i među vama ima okorjelih spavača željnih bogatog doručka. Za sve takve, a i one koji jednostavno traže neku novi ideju, odabrali smo pet odličnih recepata naših blogera.

Prve su na popisu odlične palačinke s borovnicama koje se peku u pećnici. Za ovaj je zanimljiv recept zaslužna blogerica To live a life, koja nam svaki put iznova dokazuje kako comfort food može biti zaista zdrav. 

 

Možda vas zanima... Dobro jutro uz palačinke s borovnicama Kolumne

 

 | Author: Petra Terner foto: Petra Terner

U kategoriju zdravog spada i brzinska kaša od kokosovog brašna, jaja i banana, poslužena uz rastopljenu tamnu čokoladu i pistaciju. Ovaj instagramičan recept osmislila je blogerica La vie Shobaine, koja nas svaki put iznova iznenađuje svojim ukusnim bezglutenskim receptima. 

 

Možda vas zanima... Ukusan doručak od banane i kokosovog brašna Kolumne

 

Pregacha ima najbolji recept za domaću granolu s bananom, koja odlično pristaje uz jogurt ili tučeno vrhnje te svježe voće. Možete je koristiti i za pripremu energetskih bombica, ali i jednostavno grickati kada se zaželite slatkog.

 

Možda vas zanima... Banana granola s lješnjacima za savršen doručak Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Blogerica Pregacha osmislila je još jedno jelo koje je s punim pravom na ovom popisu – muffine s kulenom i kukuruznim brašnom. Poslužite ih uz malo vrhnja, iznesite ih na balkon ili u vrt i upijte malo sunca. 

 

Možda vas zanima... Fini slani muffini s kulenom i kukuruznim brašnom Kolumne

 

Ako ste tip koji ujutro s guštom jede kruh i peciva, obožavat ćete i mekane pužiće s češnjakom i mozzarellom. Iako sumnjamo da će pužići blogerice Sweet 'n' Salty preostati nakon opuštenog doručka, možete u ostatku uživati i za večeru.

 

Možda vas zanima... Pužići sa sirom i češnjakom - za doručak, ručak i večeru Kolumne

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

 

Iskoristite vikend u potpunosti i počastite se odličnim doručkom!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.