Kolumne 428 prikaza 21. lipnja 2019.

Bezglutenska kaša od kokosa s čokoladom i pistacijama

Laura Roman
Danas vam donosim recept za brzinsku bezglutensku kašu koju možete pripremiti za doručak.

Sastojci koji će zgusnuti ovu kašu su kokosovo brašno (sitno, ne kokosove mrvice), jaje i banana. Osim što će ovoj kaši bez žitarica dati teksturu, ti sastojci će vas zasititi i dati vam dosta energije. Prije konzumacije, preko kaše sam prelila malo topljene tamne čokolade i dodala nekoliko pistacija, kako bih dan započela na baš fini način! 

 

Možda vas zanima... Rashladite se ljetnim kockama od kokosa i čokolade Kolumne

 

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

Sastojci:

  • 100 ml mlijeka
  • 30 ml vrhnja za šlag
  • 1 jaje
  • 1 velika banana
  • 2 velike žlice kokosovog brašna
  • Topljena tamna čokolada
  • Pistacije 

Postupak:

  1. U blenderu izmiksajte bananu s malo mlijeka, da bi dobili glatku smjesu. 
  2. Ulijte ostatak mlijeka i vrhnja u posudu i na laganoj vatri polako zagrijte. 
  3. Uz stalno miješanje, dodajte kokosovo brašno. 
  4. Kada se kokos potpuno stopio s mlijekom, dodajte smjesu od banane i nastavite miješati. 
  5. Na kraju, dodajte i jedno jaje u smjesu, te miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne poput kaše 
  6. Preselite u zdjelicu za posluživanje, te prelijte topljenom čokoladom i pistacijama. Dobar tek!

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

Možda vas zanima... Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.