Kolumne 461 prikaza 21. lipnja 2019.

Bezglutenska kaša od kokosa s čokoladom i pistacijama

Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas vam donosim recept za brzinsku bezglutensku kašu koju možete pripremiti za doručak.

Sastojci koji će zgusnuti ovu kašu su kokosovo brašno (sitno, ne kokosove mrvice), jaje i banana. Osim što će ovoj kaši bez žitarica dati teksturu, ti sastojci će vas zasititi i dati vam dosta energije. Prije konzumacije, preko kaše sam prelila malo topljene tamne čokolade i dodala nekoliko pistacija, kako bih dan započela na baš fini način! 

 

Možda vas zanima... Rashladite se ljetnim kockama od kokosa i čokolade Kolumne

 

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

Sastojci:

  • 100 ml mlijeka
  • 30 ml vrhnja za šlag
  • 1 jaje
  • 1 velika banana
  • 2 velike žlice kokosovog brašna
  • Topljena tamna čokolada
  • Pistacije 

Postupak:

  1. U blenderu izmiksajte bananu s malo mlijeka, da bi dobili glatku smjesu. 
  2. Ulijte ostatak mlijeka i vrhnja u posudu i na laganoj vatri polako zagrijte. 
  3. Uz stalno miješanje, dodajte kokosovo brašno. 
  4. Kada se kokos potpuno stopio s mlijekom, dodajte smjesu od banane i nastavite miješati. 
  5. Na kraju, dodajte i jedno jaje u smjesu, te miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne poput kaše 
  6. Preselite u zdjelicu za posluživanje, te prelijte topljenom čokoladom i pistacijama. Dobar tek!

 

 | Author: Laura Roman Laura Roman

 

Možda vas zanima... Galette s jagodama i borovnicama - brza pita koju obožavamo Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.