gastro postao
Danas vam donosim recept za brzinsku finu kašu od kokosa koju možete pripremiti za doručak.
Sastojci koji će zgusnuti ovu kašu su kokosovo brašno (sitno, ne kokosove mrvice), jaje i banana. Osim što će ovoj kaši bez žitarica dati teksturu, ti sastojci će vas zasititi i dati vam dosta energije. Prije konzumacije, preko kaše sam prelila malo topljene tamne čokolade i dodala nekoliko pistacija, kako bih dan započela na baš fini način!
Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Laura Roman
Sastojci:
- 100 ml mlijeka
- 30 ml vrhnja za šlag
- 1 jaje
- 1 velika banana
- 2 velike žlice kokosovog brašna
- Topljena tamna čokolada
- Pistacije
Postupak:
- U blenderu izmiksajte bananu s malo mlijeka, da bi dobili glatku smjesu.
- Ulijte ostatak mlijeka i vrhnja u posudu i na laganoj vatri polako zagrijte.
- Uz stalno miješanje, dodajte kokosovo brašno.
- Kada se kokos potpuno stopio s mlijekom, dodajte smjesu od banane i nastavite miješati.
- Na kraju, dodajte i jedno jaje u smjesu, te miješajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se smjesa ne zgusne poput kaše
- Preselite u zdjelicu za posluživanje, te prelijte topljenom čokoladom i pistacijama. Dobar tek!
Laura Roman