Čim se rajčice zacrvene počinje i sezona pripreme jednostavnih i ukusnih jela s tjesteninom. Pomama za sočnim rajčicama nije zaobišla ni blogericu Nešto slatko, koja je pripremila odličan (i jednostavan) recept za špagete s rajčicom, tikvicama i svježim bosiljkom.
Svakako isprobajte!
Majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.
Potrebno vam je:
- 250 g tjestenine po želji (ja sam koristila špagete)
- sol/papar
- maslinovo ulje
- 2 glavice crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 5 velikih (domaćih) zrelih rajčica
- 1 veća tikvica
- 2 dl povrtnog temeljca
- 1 mrkva
- grančica ružmarina
- par listova svježeg bosiljka
- šaka parmezana
Priprema:
- U tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte, te na njemu prvo popržite sitno sjeckani crveni luk, a nakon što on porumeni dodajte češnjak, sitno (što sitnije) naribanu mrkvu, rajčice koje ste prethodno ogulili i narezali na kockice, tikvicu koju se prethodno narezali na kockice, grančicu ružmarina (cijelu), par listova bosiljka,sol/papar te sve zalijte povrtnim temeljcem i pustite na lagano da se krčka.
- Za to vrijeme stavite kuhati paštu. Nakon što je pašta kuhana (nemojte je raskuhati), prebacite je u umak od rajčice i kuhajte još dvije-tri minute.
- Iz umaka izvadite grančicu ružmarina i dodajte još par svježih listova bosiljka, dvije žlice maslinova ulja i šaku parmezana. Sve povežite miješajući i vaša pašta je spremna za serviranje.
Dobar tek!