Kolumne 05. kolovoza 2019.

Pašta s rajčicom i tikvicama pravo je ljetno jelo

foto: Nešto slatko by Katarina
gastro postao gastro.24sata.hr
Katarina s bloga Nešto slatko obožava slastice, ali povremeno pripremi i neki slani klasik. U tu kategoriju spada i ova odlična tjestenina s rajčicom i tikvicama.

Čim se rajčice zacrvene počinje i sezona pripreme jednostavnih i ukusnih jela s tjesteninom. Pomama za sočnim rajčicama nije zaobišla ni blogericu Nešto slatko, koja je pripremila odličan (i jednostavan) recept za špagete s rajčicom, tikvicama i svježim bosiljkom.

Svakako isprobajte!

 

Možda vas zanima... Lignje i krumpir iz pećnice - jelo za svaku priliku Kolumne

 

Majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.  


 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Potrebno vam je:

  • 250 g tjestenine po želji (ja sam koristila špagete)
  • sol/papar
  • maslinovo ulje
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 velikih (domaćih) zrelih rajčica
  • 1 veća tikvica
  • 2 dl povrtnog temeljca
  • 1 mrkva
  • grančica ružmarina
  • par listova svježeg bosiljka
  • šaka parmezana

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Priprema:

  1. U tavu stavite maslinovo ulje i zagrijte, te na njemu prvo popržite sitno sjeckani crveni luk, a nakon što on porumeni dodajte češnjak, sitno (što sitnije) naribanu mrkvu, rajčice koje ste prethodno ogulili i narezali na kockice, tikvicu koju se prethodno narezali na kockice, grančicu ružmarina (cijelu), par listova bosiljka,sol/papar  te sve zalijte povrtnim temeljcem i pustite na lagano da se krčka. 
  2. Za to vrijeme stavite kuhati paštu. Nakon što je pašta kuhana (nemojte je raskuhati), prebacite je u umak od rajčice i kuhajte još dvije-tri minute. 
  3. Iz umaka izvadite grančicu ružmarina i dodajte još par svježih listova bosiljka, dvije žlice maslinova ulja i šaku parmezana. Sve povežite miješajući i vaša pašta je spremna za serviranje. 

Dobar tek! 

 | Author: Nešto slatko by Katarina foto: Nešto slatko by Katarina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.