Ovo su tri zlatna pravila za pripremu palačinki

SHUTTERSTOCK Pravila za pripremu palačinki
Meke, pahuljaste američke palačinke uspjet će baš uvijek ako budeš slijedila ova tri jednostavna trika
Vidi originalni članak

Pomoću ova tri jednostavna trika tvoje će američke palačinke baš uvijek biti savršeno meke, pahuljaste i tako neodoljivo slasne.

 

postani majstor Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa...


Koristi svježi prašak za pecivo

Prije pripreme smjese za palačinke, provjeri rok trajanja na prašku za pecivo i uvijek koristi onu neotvorenu vrećicu. Koristiš li prašak za pecivo koji je duže vremena stajao otvoren ili mu je istekao rok trajanja, tvoje palačinke neće biti meke i prozračne, već će njihova tekstura biti gusta, a kod pečenja se neće dići.

 

slatki ponedjeljak Za doručak se počasti palačinkama s limunom

 

Tijekom pečenja briši tavu

Kako bi uvijek uživala u svježim i ukusnim palačinkama bez gorkastih okusa, obavezno prebriši tavu!

Zbog pečenja na maslacu, smjesa će nakon svake ispečene palačinke ostaviti trag u obliku sitnih crnih mrvica. Ispeci najprije tri palačinke, tavu obriši papirnatim ubrusom pa dodaj novi maslac i peci dalje. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu.

 

+ bademovo mlijeko Palačinke s nekoliko sastojaka iz svake kuhinje

 

Grudice nisu nužno loše

Pripazi da smjesu za palačinke ne istučeš previše. Naime, predugo i preintenzivno istučena smjesa rezultirat će gumenastim palačinkama. Ako su se nakon miksanja svi sastojci dobro sjedinili i preostala je pokoja grudica - ne brini. One neće narušiti okus palačinki, a spasit će te od elastične teksture.

 

La Vie Shobaine Pahuljaste palačinke s kokosovim mlijekom

 

Posjeti Gastro.hr