Špajza 3909 prikaza 24. veljače 2018.

Tri trika za savršene američke palačinke

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Meke, pahuljaste američke palačinke uspjet će baš uvijek slijedite li ova tri jednostavna trika!

Pomoću ova tri jednostavna trika vaše će američke palačinke baš uvijek biti savršeno meke, pahuljaste i tako neodoljivo slasne. Koristite svježe i domaće sastojke, a pratite li sve korake kako treba, već ispečene palačinke možete spremiti u zamrzivač te ih, kada vas sljedeći put uhvati želja, zagrijati i uživati u slatkim zalogajima bez imalo muke.

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za američke palačinke Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Koristite svježi prašak za pecivo

Prije pripreme smjese za palačinke, provjerite rok trajanja na prašku za pecivo i uvijek radije koristite onu neotvorenu vrećicu. Koristite li prašak za pecivo koji je duže vremena stajao otvoren ili mu je istekao rok trajanja, vaše palačinke neće biti meke i prozračne, već će njihova tekstura biti gusta, a kod pečenja se neće dići.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Tijekom pečenja brišite tavu

Zbog pečenja na maslacu, vaša će smjesa nakon svake ispečene palačinke ostaviti trag u obliku sitnih crnih mrvica. Ispecite najprije tri palačinke, tavu obrišite papirnatim ubrusom, pa dodajte novi maslac i pecite dalje. Postupak ponovite dok niste potrošili svu smjesu. Kako biste uvijek uživali u svježim i ukusnim palačinkama bez gorkastih okusa, brisanje ostataka prethodno ispečenih bit će itekako važan korak.

 

Možda vas zanima... Američke palačinke s limunom i makom Kolumne Možda vas zanima... Slatki užitak: Dvostruko čokoladne američke palačinke Recepti

 

Grudice nisu nužno loše

Pripazite da smjesu za palačinke ne istučete previše. Naime, predugo i preintenzivno istučena smjesa rezultirat će gumenastim palačinkama. Ako su se nakon miksanja svi sastojci dobro sjedinili, a tek se u tragovima pojavi pokoja grudica, ne brinite, one neće narušiti okus vaših palačinki, a spasit će vas od elastične teksture koja kod ovakvog tipa slastice nije nimalo poželjna.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.