Špajza 06. kolovoza 2021.

Ovo su tri zlatna pravila za pripremu palačinki

Pravila za pripremu palačinki foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Meke, pahuljaste američke palačinke uspjet će baš uvijek ako budeš slijedila ova tri jednostavna trika

Pomoću ova tri jednostavna trika tvoje će američke palačinke baš uvijek biti savršeno meke, pahuljaste i tako neodoljivo slasne.

 

Možda vas zanima... Evo gdje se najčešće griješi u pripremi keksa... Špajza


Koristi svježi prašak za pecivo

Prije pripreme smjese za palačinke, provjeri rok trajanja na prašku za pecivo i uvijek koristi onu neotvorenu vrećicu. Koristiš li prašak za pecivo koji je duže vremena stajao otvoren ili mu je istekao rok trajanja, tvoje palačinke neće biti meke i prozračne, već će njihova tekstura biti gusta, a kod pečenja se neće dići.

 

Možda vas zanima... Za doručak se počasti palačinkama s limunom Recepti

 

Tijekom pečenja briši tavu

Kako bi uvijek uživala u svježim i ukusnim palačinkama bez gorkastih okusa, obavezno prebriši tavu!

Zbog pečenja na maslacu, smjesa će nakon svake ispečene palačinke ostaviti trag u obliku sitnih crnih mrvica. Ispeci najprije tri palačinke, tavu obriši papirnatim ubrusom pa dodaj novi maslac i peci dalje. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu.

 

Možda vas zanima... Palačinke s nekoliko sastojaka iz svake kuhinje Recepti

 

Grudice nisu nužno loše

Pripazi da smjesu za palačinke ne istučeš previše. Naime, predugo i preintenzivno istučena smjesa rezultirat će gumenastim palačinkama. Ako su se nakon miksanja svi sastojci dobro sjedinili i preostala je pokoja grudica - ne brini. One neće narušiti okus palačinki, a spasit će te od elastične teksture.

 

Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s kokosovim mlijekom Kolumne

 

 | Author: Shutterstock foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.