Pomoću ova tri jednostavna trika vaše će američke palačinke baš uvijek biti savršeno meke, pahuljaste i tako neodoljivo slasne. Koristite svježe i domaće sastojke, a pratite li sve korake kako treba, već ispečene palačinke možete spremiti u zamrzivač te ih, kada vas sljedeći put uhvati želja, zagrijati i uživati u slatkim zalogajima bez imalo muke.
Thinkstock
Koristite svježi prašak za pecivo
Prije pripreme smjese za palačinke, provjerite rok trajanja na prašku za pecivo i uvijek radije koristite onu neotvorenu vrećicu. Koristite li prašak za pecivo koji je duže vremena stajao otvoren ili mu je istekao rok trajanja, vaše palačinke neće biti meke i prozračne, već će njihova tekstura biti gusta, a kod pečenja se neće dići.
Thinkstock
Tijekom pečenja brišite tavu
Zbog pečenja na maslacu, vaša će smjesa nakon svake ispečene palačinke ostaviti trag u obliku sitnih crnih mrvica. Ispecite najprije tri palačinke, tavu obrišite papirnatim ubrusom, pa dodajte novi maslac i pecite dalje. Postupak ponovite dok niste potrošili svu smjesu. Kako biste uvijek uživali u svježim i ukusnim palačinkama bez gorkastih okusa, brisanje ostataka prethodno ispečenih bit će itekako važan korak.
Grudice nisu nužno loše
Pripazite da smjesu za palačinke ne istučete previše. Naime, predugo i preintenzivno istučena smjesa rezultirat će gumenastim palačinkama. Ako su se nakon miksanja svi sastojci dobro sjedinili, a tek se u tragovima pojavi pokoja grudica, ne brinite, one neće narušiti okus vaših palačinki, a spasit će vas od elastične teksture koja kod ovakvog tipa slastice nije nimalo poželjna.
Thinkstock