Pomoću ova tri jednostavna trika tvoje će američke palačinke baš uvijek biti savršeno meke, pahuljaste i tako neodoljivo slasne.
Koristi svježi prašak za pecivo
Prije pripreme smjese za palačinke, provjeri rok trajanja na prašku za pecivo i uvijek koristi onu neotvorenu vrećicu. Koristiš li prašak za pecivo koji je duže vremena stajao otvoren ili mu je istekao rok trajanja, tvoje palačinke neće biti meke i prozračne, već će njihova tekstura biti gusta, a kod pečenja se neće dići.
Tijekom pečenja briši tavu
Kako bi uvijek uživala u svježim i ukusnim palačinkama bez gorkastih okusa, obavezno prebriši tavu!
Zbog pečenja na maslacu, smjesa će nakon svake ispečene palačinke ostaviti trag u obliku sitnih crnih mrvica. Ispeci najprije tri palačinke, tavu obriši papirnatim ubrusom pa dodaj novi maslac i peci dalje. Postupak ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu.
Grudice nisu nužno loše
Pripazi da smjesu za palačinke ne istučeš previše. Naime, predugo i preintenzivno istučena smjesa rezultirat će gumenastim palačinkama. Ako su se nakon miksanja svi sastojci dobro sjedinili i preostala je pokoja grudica - ne brini. One neće narušiti okus palačinki, a spasit će te od elastične teksture.