Znanstvenici otkrili tajnu savršene pohane piletine

Thinkstock
Krušne mrvice, jaja i meso iz domaćeg uzgoja ipak ne kriju tajnu najslasnijeg pohanja...
Vidi originalni članak

Iako ponekad muku mučimo s pitanjem je li piletina iz domaćeg uzgoja ili je na naš stol došla industrijskim putem, ili jesmo li dovoljno začinili piletinu te je u ravnomjernom sloju uvaljali u krušne mrvice, stvar je u nečem posve drugom. Naime, američki su znanstvenici otvorili Youtube kanal i odlučili svijetu pokazati kako pripremiti najbolju pohanu piletinu ikad!

 

 

Tajna je, naravno, u kemijskim reakcijama koje nastaju pod točno određenom temperaturom ulja. Ovi su se kemičari posebice osvrnuli na termičku obradu kao ključan problem, a sami ga rješavaju prženjem na 150 do 190 stupnjeva.

 

sjajno meso! Najbolja pohana piletina s peršinom koju ćete probati!

 

Također, odabir ulja jedan je od ključnih faktora kod pripreme omiljenog ručka mnogih. Znanstvenici preporučuju prženje na uljima poput suncokretovog upravo zbog neutralnog okusa i dobrog podnošenja visokih temperatura.

 

Poznati okusi Novo ruho klasika: Sasvim drugačija pohana piletina

 

Mladi se znanstvenici u videu bave još i pitanjima kemijskih procesa koji nastaju kod jednostavnog postupka kao što je prženje, ali i starom ulju i drugim faktorima koji utječu na okus pohane piletine.
 

Djeca će vas obožavati: Tjestenina s limunom i pohana piletina

 

Kratko istraživanje pogledajte u videu!

 

Posjeti Gastro.hr