Top 13 veličanstvenih recepata za quiche

Thinkstock
Ovo jelo teško je ne voljeti
Vidi originalni članak

Naziv quiche je francuska verzija njemačkog kuchea, što označava kolač – a na što uvelike podsjeća njegov izgled. 

Quiche je u osnovi pečeni nadjev, odnosno fila koju na okupu drži hrskavo bogato prhko tijesto. Punjenje klasičnog quichea sadrži mješavinu izlupanih jaja, crème fraîche i komadiće kuhane dimljene slanine uz dodatak soli, papra i muškatnog oraščića. Tek pred kraj 20. stoljeća quiche je postao planetarno popularan s time da je osnovna receptura vrlo brzo promijenjena, a dodan je luk, sir, gljive, špinat, poriluk, inćuni, masline i mnogobrojni drugi sastojci.

Donosimo vam 13 recepata za quiche, a na vama je da izaberete omiljeni:

Quiche Lorraine

Quiche s brokulom i sušenim rajčicama

Quiche s rajčicama i tikvicama

Quiche od slanine i permezana

Quiche s porilukom

Quiche s mesom

Jednostavni quiche s lukom

Quiche sa špinatom i jajima

Quiche s lososom

Aromatični quiche

Ljetni quiche s povrćem

Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom

Quiche s mladim koprivama

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr