Recepti 22. siječnja 2015.

Quiche od slanine, špinata i parmezana

Quiche od slanine, špinata i parmezana
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Francuska pita koju svi vole

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 955

Tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 prstohvat sol

Nadjev

  • 100 g mladi špinat
  • 100 g slanina suha, masna
  • 180 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • 125 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 30 g parmezan
  • 4 kom jaje kokošje
  • 2 žličica ulje maslinovo

Priprema

  1. Umijesite tijesto. U multipraktiku pomiješajte brašno, maslac i sol, dok ne dobijete mrvice. Umiješajte jaje i žlicu ili dvije hladne vode.
  2. Razvaljajte tijesto i stavite u okrugli lim za pečenje pa vratite u hladnjak na pola sata.
  3. Ugrijte ulje u tavi na umjereno jakoj vatri pa prepržite nasjeckani luk i slaninu. Nakon osam do deset minuta izvadite iz tave pa stavite na kuhinjski ručnik.
  4. Kratko blanširajte špinat ili ga skuhajte na pari. Neka se hladi pet minuta pa ocijedite od tekućine. Nasjeckajte ga.
  5. Ugrijte pećnicu na 200°C.
  6. Pecite nenadjeveno tijesto desetak minuta.
  7. Zatim ubacite špinat, slaninu i luk.
  8. Istucite jaja, vrhnje i mlijeko te prelijte preko špinata. Pospite parmezanom i pecite 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar deadaliz
    deadaliz 19:12 10. Veljača 2015.

    Prefino!