gastro postao
Upotrebljavate li umjesto konzerviranih gljiva svježe gljive poput lisičarki ili šampinjona, dobro ih operite, narežite na listiće i kratko propirjajte na malo maslaca. Umiješajte, prema želji, i nasjeckani češanj češnjaka. Gljivama možete dodati i ostatke pečene piletine.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 832
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 150 g gljive miješane, razne
- 1 vezica peršin, list
- 1 mala žlica bosiljak, vezica
- 1 mala žlica ružmarin
- 150 g gouda punomasni
- 4 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 4 kom jaje kokošje
- sol
- papar
- muškatni oraščić
Priprema
- Odmrznite tijesto, razvaljajte ga i njime obložite dva kalupa za quiche. Premažite kalup maslacem. Izbodite ga vilicom i pecite desetak minuta na 180°C.
- Nasjeckajte gljive i ocijedite od vode. Operite i usitnite nožem peršin, bosiljak i ružmarin te naribajte sir. Kiselo vrhnje pomiješajte s jajima, dodajte usitnjene začine i sir te začinite solju, paprom i naribanim muškatnim oraščićem.
- Polupečeno tijesto izvadite iz pećnice, posložite po njemu narezane gljive i prelijte nadjevom od jaja, sira i vrhnja. Vratite u pećnicu i pecite još pola sata na istoj temperaturi.
Izvor Skuhatćute