Recepti 13. listopada 2014.

Jednostavan quiche s lukom

Jednostavan quiche s lukom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Od tek nekoliko sastojaka napravite vrlo ukusan ručak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 793

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 125 g maslac, neslani
  • 1 šalica voda
  • sol

Nadjev

  • 750 g luk ,crveni
  • 100 g maslac, slani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 70 g tvrdi sir

Priprema

  1. Od brašna, maslaca, soli i vode zamijesite tijesto pa obložite njime dno i rubove okruglog lima za pečenje.
  2. Narežite luk na tanke kolutove i propržite na maslacu.
  3. Maknite ga s vatre, a kad se malo ohladi, umiješajte razmućena jaja i sir te smjesom prelijte tijesto u kalupu.
  4. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 35-40 minuta na 180°C, dok se sir i jaja ne zapeku.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.