Recepti 03. listopada 2014.

Quiche s porilukom

Quiche s porilukom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Quiche je jedno od onih jela kod kojih ne možete pogriješiti što god stavili u njega, pa vam donosimo recept za quiche s tunom i porilukom.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 344

Potrebno vam je

  • 2 list tijesto za savijače
  • 200 g bundeva
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 0.25 šalica grašak zeleni (smrznuti)
  • 1 kom tuna, konz. u ulju
  • 8 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. Premažite lim za pečenje s malo ulja. Stavite lisnato tijesto u lim tako da rubovi pokrivaju njegov rub. Ako je potrebno, odrežite višak. Stavite lim u zamrzivač na 20 minuta. Izvadite i pecite u pećnici 10-12 minuta. Smanjite temperaturu na 160°c.
  2. Narežite bundevu na kockice. Dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte pa u novom limu pecite oko 20 minuta, dok ne omekša.
  3. Zagrijte preostalo ulje na tavi te propirjajte poriluk narezan na kolutiće dok ne omekša, oko pet minuta. Rasporedite bundevu, poriluk, grašak i tunu preko tijesta. Istucite jaja pa prelijte preko toga i pecite 45-50 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.