gastro postao
Quiche je jedno od onih jela kod kojih ne možete pogriješiti što god stavili u njega, pa vam donosimo recept za quiche s tunom i porilukom.
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 344
Potrebno vam je
- 2 list tijesto za savijače
- 200 g bundeva
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom poriluk (cijeli)
- 0.25 šalica grašak zeleni (smrznuti)
- 1 kom tuna, konz. u ulju
- 8 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c. Premažite lim za pečenje s malo ulja. Stavite lisnato tijesto u lim tako da rubovi pokrivaju njegov rub. Ako je potrebno, odrežite višak. Stavite lim u zamrzivač na 20 minuta. Izvadite i pecite u pećnici 10-12 minuta. Smanjite temperaturu na 160°c.
- Narežite bundevu na kockice. Dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte pa u novom limu pecite oko 20 minuta, dok ne omekša.
- Zagrijte preostalo ulje na tavi te propirjajte poriluk narezan na kolutiće dok ne omekša, oko pet minuta. Rasporedite bundevu, poriluk, grašak i tunu preko tijesta. Istucite jaja pa prelijte preko toga i pecite 45-50 minuta.
Izvor Skuhatćute