Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

Stockfood
Pratite ove trikove i postat ćete majstor u kuhanju
Vidi originalni članak

Dobre škojke su samo one koje se otvorene pri kuhanju

Nikad ne kupujte otvorene školjke jer mogu biti izuzetno opasne. Međutim, nakon što se skuhaju, situacija je obrnuta: dobre su samo one školjke koje su se prik kihanju otvorile, one koje su ostale zatvorene bacite.

Sami napravite "kiselo vrhnje"

Ako vam je za pripremu jela potrebno kiselo vrhnje, a nemate ga, zamijenite je mješavinom malo mlijeka s pola žličice brašna i žličicom limunova soka

Bat za meso očvrsnut će u vodi

Ako imate dojam da je držak bata za meso labav, ostavite ga na više sati u vodi. Drvo će se "napiti" vode i držak će opet biti čvrst.

Zelena salata štiti sendviče od sušenja

Sendviči će dulje ostati svježi ako ih obložite listovima oprane i osušene salate te zamotate u prozirnu foliju.

Voda i mlijeko za ukusniji omlet

Ako želite sočniji omlet, onda tijekom razmučivanja na svako jaje dodajte po žličicu vode i žličicu mlijeka. Zatim pržite na laganoj vatri da što bolje "naraste".

Posjeti Gastro.hr