09. svibnja 2016.

Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

školje
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove trikove i postat ćete majstor u kuhanju

Dobre škojke su samo one koje se otvorene pri kuhanju

Nikad ne kupujte otvorene školjke jer mogu biti izuzetno opasne. Međutim, nakon što se skuhaju, situacija je obrnuta: dobre su samo one školjke koje su se prik kihanju otvorile, one koje su ostale zatvorene bacite.

omlet | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sami napravite "kiselo vrhnje"

Ako vam je za pripremu jela potrebno kiselo vrhnje, a nemate ga, zamijenite je mješavinom malo mlijeka s pola žličice brašna i žličicom limunova soka

Bat za meso očvrsnut će u vodi

Ako imate dojam da je držak bata za meso labav, ostavite ga na više sati u vodi. Drvo će se "napiti" vode i držak će opet biti čvrst.

Zelena salata štiti sendviče od sušenja

Sendviči će dulje ostati svježi ako ih obložite listovima oprane i osušene salate te zamotate u prozirnu foliju.

Voda i mlijeko za ukusniji omlet

Ako želite sočniji omlet, onda tijekom razmučivanja na svako jaje dodajte po žličicu vode i žličicu mlijeka. Zatim pržite na laganoj vatri da što bolje "naraste".

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.