Dobre škojke su samo one koje se otvorene pri kuhanju
Nikad ne kupujte otvorene školjke jer mogu biti izuzetno opasne. Međutim, nakon što se skuhaju, situacija je obrnuta: dobre su samo one školjke koje su se prik kihanju otvorile, one koje su ostale zatvorene bacite.
Sami napravite "kiselo vrhnje"
Ako vam je za pripremu jela potrebno kiselo vrhnje, a nemate ga, zamijenite je mješavinom malo mlijeka s pola žličice brašna i žličicom limunova soka.
Bat za meso očvrsnut će u vodi
Ako imate dojam da je držak bata za meso labav, ostavite ga na više sati u vodi. Drvo će se "napiti" vode i držak će opet biti čvrst.
Zelena salata štiti sendviče od sušenja
Sendviči će dulje ostati svježi ako ih obložite listovima oprane i osušene salate te zamotate u prozirnu foliju.
Voda i mlijeko za ukusniji omlet
Ako želite sočniji omlet, onda tijekom razmučivanja na svako jaje dodajte po žličicu vode i žličicu mlijeka. Zatim pržite na laganoj vatri da što bolje "naraste".