Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

Thinkstock
Donosimo vam najnovije trikove i savjete uz koje ćete postati majstor u kuhanju
Vidi originalni članak

Petnaest sekundi u mikrovalnoj za više soka

Kako biste iz limuna iscijedili dvostruko više soka, stavite ga u mikrovalnu 15 sekundi, provaljajte ga na radnoj površini pa iscijedite sok.

Sol izvlači gorčinu iz patlidžana

Veliki prezreli patlidžani često su gorki. Kako biste se riješili gorčine, narežite patlidžan na tanke kriške, stavite ih u cjedilo i obilno posolite. Ostavite da odstoje sat vremena, isperite ih vodom i posušite papirnatim ručnikom. 

Brzo pečeni i hrskavi krumpiri

Držite li krumpire prije pečenja namočene 20 minuta u slanoj vodi, brže će se ispeći. A hrskaviji pomfrit dobit ćete ako sirovi krumpir prije prženja držite najmanje pola sata u hladnoj vodi.

Kockice leda uklanjaju masnoću

Masnoću iz juha i variva uklonite s kockicama leda. Masnoća će se skupiti oko njih pa ih izvadite. Kockice možete umotati u krpu pa njome proći po površini. 

Voda od sušenih gljiva obogatit će rižot

Sušene su gljive intenzivnijeg okusa od svježih. Stavite ih u zdjelu, polijte kipućom vodom i pustite da odstoje pola sata. No nemojte bacati vodu u kojima su stajale. Upotrijebite je u umacima i rižotima. 

Posjeti Gastro.hr