Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

Stockfood
Pratite ove trikove i savjete i postat ćete majstor u kuhanju
Vidi originalni članak
  • Malo limunova sok i zrna riže bit će punija

Kako bi zrna kuhane riže bila što punija, dodajte po žlicu limunova soka po litri vode. Za više okusa i hranjivih sastojaka kuhajte rižu u vodi oju ste sačuvali od kuhanja povrća.

  • Manje meda ako zamjenjujete šećer

Kako bi sačuvao bogatu teksturu, med uvijek čuvajte na sobnoj temperaturi. Poželite li šećer zamijeniti medom, prepolovite količinu meda jer je slađi od šećera.

  • Zdravo jelo se kratko kuha

Vitamin C se brzo uništava tijekom kuhanja pa povrće bogato tim vitaminom kuhajte u što manje vode što manje vremena kako biste sačuvali što više.

  • Sol i voda spriječit će lijepljenje

Kada sjeckate češnjak, pospite malo soli kako se češnjak ne bi lijepio za nož ili dasku za rezanje. Ruke redovito smočite vodom kako se ne bi lijepile.

Posjeti Gastro.hr