30. svibnja 2016.

Uz ove trikove postat ćete majstor u kuhanju

Med
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove trikove i savjete i postat ćete majstor u kuhanju
  • Malo limunova sok i zrna riže bit će punija

Kako bi zrna kuhane riže bila što punija, dodajte po žlicu limunova soka po litri vode. Za više okusa i hranjivih sastojaka kuhajte rižu u vodi oju ste sačuvali od kuhanja povrća.

  • Manje meda ako zamjenjujete šećer

Kako bi sačuvao bogatu teksturu, med uvijek čuvajte na sobnoj temperaturi. Poželite li šećer zamijeniti medom, prepolovite količinu meda jer je slađi od šećera.

češnjak | Author: Thinkstock foto: Thinkstock
  • Zdravo jelo se kratko kuha

Vitamin C se brzo uništava tijekom kuhanja pa povrće bogato tim vitaminom kuhajte u što manje vode što manje vremena kako biste sačuvali što više.

  • Sol i voda spriječit će lijepljenje

Kada sjeckate češnjak, pospite malo soli kako se češnjak ne bi lijepio za nož ili dasku za rezanje. Ruke redovito smočite vodom kako se ne bi lijepile.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.