gastro postao
Gljive, limun i češnjak samo su dio divne priče o aromatičnoj tjestenini za prste polizati.
Jednostavna tjestenina koja će vas naprosto oduševiti. Kuhate samo tjesteninu, a ostatak sastojaka tek pobacate u zdjelu. Šampinjoni će dobiti sasvim jednu novu dimenziju kada se tek kratko skuhaju u vodi od tjestenine i aromatičnoj kupki od maslinovog ulja i začina. Ubacite, pomiješajte i uživajte u ukusnoj i iznenađujuće brzoj tjestenini.
Potrebno vam je:
- 4 šalice šampinjona (manjih)
- 400 g tjestenine
- 1 češanj češnjaka
- 1 limun
- Parmezan
- Majčina dušica
- Peršin
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Nasjeckajte šampinjone i stavite ih u posudu s maslinovim uljem, soli, protisnutim češnjakom, limunovim sokom i koricom i majčinom dušicom.
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite tako da vam ostane otprilike pola šalice vode u kojoj se kuhala tjestenina pa sve skupa ubacite u posudu s ostalim sastojcima.
- Pustite da kratko odstoji, a zatim promiješajte.
- Na kraju dodajte sjeckani peršin i malo parmezana.
Dobar tek!