Potraga za kvalitetnim i maštovitim jelom po povoljnoj cijeni dovela nas je do restorana Saft u omiljenoj Tkalčićevoj ulici. Otvoren početkom lipnja, vlasnici su iz Safta izbacili standardni jelovnik i otvorili nepretenciozno šarmantno mjesto s vrhunskom hranom.
Bračni par Radulović nakon dugogodišnjeg izbivanja iz Hrvatske odlučio je naučeno iskustvo primjeniti na vlastitom restoranu. Mjesto koje privlači opuštenošću nudi isključivo svježe namirnice s Dolca, autorskog potpisa mladih kuhara Branka Biškupa i Neve Kiš.
Ramstek poslužuju s pireom od buče i kroketima s gorgonzolom, a palamida s popečcima od mrkve, korijandera i kima toliko nas je oduševila da se vraćamo prvom prilikom. Dugo nismo jeli slađi pačji confit poslužen sa zanimljivom kombinacijom kus-kusa, pečene paprike i nara.
Svoje mjesto u Saftu pronaći će i riboljupci jer ovisno o dnevnom ulovu s Dolca, pripremaju ju gotovo svakodnevno. Vinska karta nudi dvadesetak probranih vina malih obiteljskih gospodarstva poput erdutske vinarije Siber čija vina rijetko gdje možete uživati. Saft je mjesto posvećeno isključivo hrani što smo se i sami uvjerili u nedavnom posjetu restoranu.
Cjenovno prihvatljiv sa zanimljivim kombinacijama, Saft vas neće razočarati. Na dnevnom meniju nude desetak jela, a veliku pažnju pridaju namirnicama pa tako Grana Padano i Mozzarellu di Buffala nabavljaju direktno iz Italije.
Restoran ima i zimsku terasu na kojoj su postavljene grijalice. Gosti će se moći opustiti na ugodnih 18 stupnjeva, a za one zimogrozne iz Safta su dodatno osigurali i dekice.
Zadovoljni su reakcijama ljudi jer primjećuju da se mahom uvijek vraćaju nakon što probaju. Kako samo ime restorana govori, Saft je simple, fun and tasty, i ništa manje od toga nećete dobiti.