Svake godine je treći četvrtak u studenom rezerviran za premijerno kušanje beaujolaisa. Riječ je o tradiciji koja je prisutna u Francuskoj već desetljećima, a ove godine, točnije 20. studenog, u restoranu 5/4 svi zaljubljenici u ovu mlado vino voćnog okusa imat će priliku sljubiti Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014 s okusima jeseni koje potpisuje chef restorana Filip Horvat.
Pomno kreirani jelovnik uvertiru će započeti s krvavicama od svinjetine na mousseu od jabuke i cialdom od mandarine, zatim će uslijediti pečena pačja prsa, confit od pačjih bataka uz kremu od raštike, pšenične mlince i jus. Simfonija jesenskih okusa kulminirat će uz tart od badema i kremu od bundeve, a svaki slijed sljubit će se s vinom Beaujolais Villages, Joseph Drouhin 2014, kojeg će svi prisutni imati priliku premijerno kušati u Hrvatskoj.
Beaujolais Villages, Joseph Drouhin dolazi iz francuske pokrajine Beaujolais koja je sastavni dio jedne od najpoznatijih francuskih vinskih regija Burgundije. Čak 22.000 hektara gamay grožđa zasađeno je upravo na području Beaujolaisa u okolici 38 mjestašca.
Vino je svježeg voćnog okusa, njegov miris je profinjen i intenzivan, s notama ljubičice, božura i crvenog voćnog sirupa, dok mu boja podsjeća na svježe maline.
Degustacijska večera u restoranu 5/4 uz butelju vina za dvoje iznosi 270 kuna po osobi.