10. rujna 2012.

Blagodati šljiva i bresaka

breskve_475.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite šljive i breskve i napravite lagane prhke kolače i torte. Šljive su dobre za koncentraciju, jačaju srce i reguliraju probavu, a breskve su dobre za kožu. Chef Ana Grgić dijeli s vama ovaj recept.

Prhka torta s breskvama i šljivama

Sastojci za tijesto:
2 šalice brašna
1/4 šalice šećera
malo soli
100 gr maslaca, narezati na kockice
1 žumanjak
3 žlice vrhnja za šlag
1 vanilin šećer

Sastojci za nadjev:
5 manjih breskvi  
6 šljiva
 2 žlice šećera
2 žlice gustina
1 žlica limunova soka
malo cimeta

Priprema:
1. Umiješati brašno, šećer i sol. Dodati maslac narezan na kockice i napraviti glatku smjesu.
2. Žutanjke, vrhnje i  vaniliju umutiti u posebnoj posudi.
3. Povezati te dvije smjese, napraviti glatko tijesto (ako je potrebno dodati još brašna) i staviti da odstoji u frižideru.
U međuvremenu pripremiti nadjev.
4. Breskve  narezati na ploške, a šljive na pola. U zdjeli voće posuti s 2 žlice šećera, 2 žlice gustina, 1 žlicom limunova soka  i malo cimeta.
5. Tijesto razvaljati i staviti u pleh tako da i rubovi budu obloženii tijestom. Na to staviti nadjev, naribati ostatke tijesta, posuti s još malo šećera i zapeći.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.