gastro postao
                                            
                                        
                                    Kada su tikvice na vrhuncu sezone u mojoj kuhinji ovo je omiljeno jelo.
                                
                                
                                    
                                
                                Brzo i jednostavno, može se jesti toplo ali i hladno kao zdravi hrskavi snack. Tikvicama možete dodati svoje omiljeno korjenasto povrće, moja omiljena varijanta je s korijenom celera!
Sastojci:
- 3 tikvice
 - 1 manji korijen celera (ili ½ većeg)
 - 2 mlada luka
 - 2 žlice svježe sjeckane mente
 - 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
 - 3 jaja
 - Sol
 - Papar
 - Maslinovo ulje za prženje
 
Za umak od jogurta:
- 4 žlice grčkog jogurta
 - 1 mala žličica sjeckane mente
 - 2 žličice meda
 - 1 žlica soka od limuna
 - Sol
 - Papar
 
Priprema:
- Za umak od jogurta pomiješajte grčki jogurt s mentom, medom i limunom.
 - Posolite, popaprite i stavite na hlađenje dok ne pripremite popečke.
 - Tikvice i celer naribajte na krupno, mladi luk narežite na sitno, stavite sve u veću zdjelu, posolite i pustite da odstoji oko pola sata.
 - Nakon pola sata dobro rukama ocijedite smjesu s tikvicama. Ako želite da popečci budu zaista hrskavi nužno je da iz tikvica istisnete čim više tekućine!
 - U dobro ocijeđenu smjesu s tikvicama umiješajte mentu, peršin i razmućena jaja. Ako je potrebno dodajte soli te popaprite.
 - Zagrijte maslinovo ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Kad je ulje vruće grabite jušnom žlicom smjesu od tikvica, stavite na tavu i lagano odozgora pritisnite kako bi dobili popečak debljine oko 1 cm.
 - Pecite oko 3 minute sa svake strane odnosno dok popečci ne poprime zlatno smeđu boju i postanu hrskavi na rubovima.
 - Prebacite popečke na tanjur s kuhinjskim papirom kako bi se upio višak masnoće.
 
Servirajte toplo s umakom od jogurta.
Adrianu možete pratiti i na njezinim blogovima Luke Food Walker iWear Eat Love te Facebook stranici.