gastro postao
Puno čokolade i malo šumskog voća čine kombinaciju za deset
Sastojci za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 10 žlica šećera
- 10 žlica oštrog brašna
- 5 žlica gorkog kakaa
- 1 žličica cimeta
- 1 vanilija šećer
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml tekućeg jogurta
- 200 ml ulja
Sastojci za kremu od čokolade:
- 200 g tamne čokolade
- 250 g Mascarpone sira
- 200 ml slatkog vrhnja
Sastojci za kremu od šumskog voća:
- 450 g smrznutog šumskog voća
- 40 g šećera
- 1 vanilija šećer
- 1 žličica limunovog soka
- 2 žlice gustina (sa malo tople vode)
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup Ø19cm premažite maslacem. Bjelanjke zajedno sa prstohvatom soli miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka. Postepeno dodavajte šećer i vanilija šećer.
- Nakon što smjesa bjelanjaka i šecera postane glatka pod prstima, dodajte joj ulje i tekući jogurt. Na kraju pjenjačom umiješajte prosijano oštro brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. Ja sam pekla svaki biskvit posebno. Smjesu sam podjelila na 3 dijela i svaki dio pekla 20ak minuta.
- Biskvite pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite kreme.
- Za kremu od tamne čokolade slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. U njega umiješajte Mascarpone sir, a tamnu čokoladu sa malo slatkog vrhnja otopite na pari. Nakon što se čokolada ohladila, umiješajte je lagano u smjesu sira i šlaga te ostavite u hladnjaku dok se biskviti hlade.
- Šumsko voće zajedno sa šecerom i žlicom limunovog soka lagano kuhajte dok ne omekša. Potom ga sa štapnim mikserom usitnite, dodajte mu gustin koji ste prethodno razmutili sa malo tople vode i kuhajte na laganoj vatri dok se na zgusne. Kremu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon što su se biskviti ohladili, slijedi slaganje. Kreme podijelite na 3 dijela. Ja sam na biskvit prvo mazala kremu od šumskog voca pa kremu od čokolade. Postupak ponovite 3 puta. Ukrasite šlagom i pustite da se ohladi preko noći. Dobar tek!
Anastaziju možete pratiti na njenom blogu i Facebook stranici.