28. rujna 2016.

Bogatstvo okusa: Pet prijedloga za jela sa senfom

senf
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Marinade, namazi, prilozi i umaci postaju mrvicu bolji kada im dodate žličicu senfa.

Osim kobasicama i hrenovkama, senf je odličan dodatak i mnogim drugim jelima, ali ga uvijek nekako nepravedno zanemarimo. Saznajte koja će jela na najbolji način obogatiti upravo žličica senfa pa se bacite na pripremu fenomenalnih delicija.

Marinade će postati daleko bolje dodate li im senf. Premažite meso senfom, utrljajte začine i koju žlicu ulja pa ostavite da stoji. Dobit ćete bogat okus mesa koji ne može zamijeniti niti jedan drugi dodatak. Ovakve marinade odlične su za svinjetinu, posebice lungić.

Teleći kare u senfu | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dressing je idealan način da iskoristite senf. Pomiješajte ga s maslinovim uljem, soli, paprom, malo meda i dobro promiješajte. Neka se svi sastojci povežu pa ih poprskajte po salati. Ovakav slatkasti dressing idealan je dodatak salatama od žitarica, mahunarki, ali i zelenim lisnatim salatama.

Otopite maslac, dodajte mu žličicu senfa i spremite u hladnjak. Odlično će se slagati sa svim vrstama mesa. Na takvom maslacu možete peći ili ga tek ostaviti da se otopi po kvalitetnom komadu dobro pečene piletine ili govedine. Jednostavnija opcija jest da tostirate kruh, premažete ga aromatiziranim maslacem i dodate ostatak sastojaka poput šunke, sira, rajčice i krastavaca.

pire | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pire krumpir sa žličicom senfa postat će vaš najdraži prilog. Skuhajte krumpir, dodajte mu maslac, mlijeko i malo senfa. Pretvorite ga u pire i uživajte u bogatom prilogu punom okusa.

Da se krumpir i senf vole, dokazuje i omiljena salata od krumpira. Osim luka, octa i ulja, dodajte joj i koju žličicu senfa. Dobro promiješajte, ohladite i poslužite uz najdraža jela. Vjerujte, bolju krumpir salatu niste probali. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.