17. lipnja 2016.

Bruschette s jagodama - zašto ne?

Jagode
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sezona jagoda bliži se kraju i pravo je vrijeme da ih iskoristite u punom sjaju.

Toliko volimo jagode da ih, osim u desertima, kombiniramo i u slanim jelima. I nikad ne pogriješimo! 

Osim rižota od jagoda i parmezana, odličan način da potrošite košaricu jagoda su bruschette. U kombinaciji s bosiljkom, kiselinom iz aceta balsamica i svježe mljevenim paprom, jagode pričaju sasvim novu priču. Zamijenite ih s rajčicama, neka igraju glavnu ulogu. 

Potrebno vam je:

  • Jagode
  • Češnjak
  • Svježi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Aceto balsamico
  • Sol i papar 
  • Kruh

Postupak pripreme:

  1. Nasjeckajte jagode, češanj češnjaka, maslinovo ulje, svježi bosiljak i aceto balsamico.
  2. Pomiješajte ih i začinite sa soli i paprom.
  3. Kruh narežite, premažite maslinovim uljem i pecite u pećnici dok ne postane hrskav.
  4. Nadijenite ga jagodama i poslužite.

Jagode se odlično slažu sa svježim sirom koji možete staviti za vrh vaših bruschetta. Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.