gastro postao
Sezona jagoda bliži se kraju i pravo je vrijeme da ih iskoristite u punom sjaju.
Toliko volimo jagode da ih, osim u desertima, kombiniramo i u slanim jelima. I nikad ne pogriješimo!
Osim rižota od jagoda i parmezana, odličan način da potrošite košaricu jagoda su bruschette. U kombinaciji s bosiljkom, kiselinom iz aceta balsamica i svježe mljevenim paprom, jagode pričaju sasvim novu priču. Zamijenite ih s rajčicama, neka igraju glavnu ulogu.
Potrebno vam je:
- Jagode
- Češnjak
- Svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Aceto balsamico
- Sol i papar
- Kruh
Postupak pripreme:
- Nasjeckajte jagode, češanj češnjaka, maslinovo ulje, svježi bosiljak i aceto balsamico.
- Pomiješajte ih i začinite sa soli i paprom.
- Kruh narežite, premažite maslinovim uljem i pecite u pećnici dok ne postane hrskav.
- Nadijenite ga jagodama i poslužite.
Jagode se odlično slažu sa svježim sirom koji možete staviti za vrh vaših bruschetta. Dobar tek!