gastro postao
Kombinacija hrskavih puslica sa slatkim umakom od jagoda i vrhnjem za šlag oduševit će vas.
Kreativni nered na tanjuru koji će vam otvoriti apetit za slatkim i stvoriti želju za još. Pripremite eton mess, slatki raj na tanjuru od hrskavih puslica, aromatiziranog slatkog vrhnja i neodoljivog umaka od jagoda. Vjerujte nam, i najuredniji su poklekli pred ovih neurednim savršenstvom.
Idealan je za pripremu za vrijeme vrućih ljetnih dana, a kombinacije okusa možete kombinirati s obzirom na to koje je voće trenutno u sezoni.
Sastojci:
- 500 g jagoda
- 250 g vrhnja za šlag
- 8 većih puslica
- 5 žlica soka limuna
- 5 žlica šećera
- 50 g listića badema
- 1 žličica naribane korice limuna
- 300g jagoda
Priprema:
- Narežite jagode na sitnije komade i stavite ih u manji lonac zajedno s 4 žlice šećera i 3 žlice soka limuna.
- Obrađujte na umjerenoj vatri oko 10 minuta od trenutka kada počne kipjeti.
- Po želji, dobiveni umak propasirajte štapnim mikserom i procijedite kroz gusto sito.
- Dok se umak od jagoda hladi, preostalih 200 g svježih jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte ih s 2 žlice soka limuna i 1 žlicom šećera.
- U dobro ohlađeno vrhnje dodajte naribanu koricu limuna i „istucite“ ga u šlag.
- Natrgajte puslice – tzv. meringue (može poslužiti i 1 veća beze kora) i uz svježe jagode ih pomiješajte sa šlagom.
- Poslužite preliveno umakom od jagoda i posipano listićima badema.
Dobar tek!